Utorak, 19. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Tjedan Sherlocka Holmesa u Gradskoj knjižnici Zadar

Autor: Valentina Mlađen

27.07.2012. 22:00
Tjedan Sherlocka Holmesa  u Gradskoj knjižnici Zadar


Najpoznatiji privatni detektiv Sherlock Holmes stiže u Gradsku knjižnicu Zadar, ili u najmanju  ruku njegovi naučnici.
“Tragovima Sherlocka Holmesa” naziv je manifestacije  koja će se, u trajanju od 30. srpnja do 11. kolovoza  održavati u Gradskoj knjižnici Zadar u sklopu prvog  Tjedna Sherlocka Holmesa u Zadru.
Za sve istražitelje koji se žele priključiti ovoj zabavnoj  manifestaciji priređen je i zabavni program koji započinje u ponedjeljak u 18 sati prikazivanjem filma  “Baskervilski pas” iz 1959. godine u Multimedijalnoj  dvorani Knjižnice. Od istog će dana u Gradskoj  knjižnici biti postavljena izložba Marina Franića, Josipa  Čondića i Anite Goreta pod nazivom “Tragovima Sherlocka Holmesa”.
Do 11. kolovoza otvoren je i nagradni natječaj za  najkreativniji pristup zadatku, a pobjednik ili pobjednica će biti nagrađeni jednim od unikatnih radova  stručnjakinje za kreacije, poznavateljice tkanina i visoke mode svijeta iluzije, Anite Goreta. Radovi se  mogu slati na email adresu [email protected], u .doc formatu, ne više od 2000  znakova (ako je u pisanom obliku), potpisan pseudonimom, uz koji treba poslati još jedan word dokument sa svojim podacima i pseudonimom.
Organizatorica manifetacije je Tanja Jurković iz udruge  Šigureca uz suorganizaciju Marina Franića, Ivana Čondića i Anite Goreta.