Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Pobjednik Ivan Ledenko na legendarnom Rockyju

Autor: Velimir Brkić

27.07.2013. 22:00
Pobjednik Ivan Ledenko na legendarnom Rockyju

Foto: Velimir BRKIĆ



Za dužinu magareće njuške prvi na cilj tradicionalne, 41. po redu Trke magaraca u subotu navečer prošao je magarac Rocky s jahačem Ivanom Ledenkom, junakom Posedarja i okruženja. Šampionu magarcu nije smetala prethodna uvjerljiva pobjeda za najseksi magarca, niti buka gromoglasnog navijanja i bodrenja, niti mnoštvo fotoaparata i kamera, Rocky je prvi prošao kroz cilj i »ugrizao« posedarski pršut.
Unatoč preko dvije tisuće domaćeg svita i turista na posedarskoj rivi, omamljujućem mirisu gradela i roštilja i pučkim igrama pravi su junaci, kao i svih prethodnih 50-ak godina održavanja spektakularnih utrka, bili magarci, tovari kako ih zovu Posedarci.
Posedarska utrka se razlikuje od utrka u drugim mjestima upravo po tome što u njoj sudjeluju magarci čiji su vlasnici ljudi iz okolnih sela koji magarce i danas koriste u svakodnevnim poslovima
U sklopu Posedarskog lita 2013., a u organizaciji Turističke zajednice i Općine Posedarje prethodno je održana Olimpijada starih sportova. Program je vješto vodio zadarski radijski voditelj Božidar Rebić.