Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

“Ante Župan je privatizirao Obrovac”

Autor:

27.08.2009. 22:00
“Ante Župan je privatizirao Obrovac”

Foto: Sebastian GOVORČIN



Ni na jučerašnjoj sjednici gradskog vijeća Grada Obrovca nije se raspravljalo o točkama čije je stavljanje na dnevni red tražila oporba. Prijedlog za njihovo izbacivanje s dnevnog reda dala je predsjednica kluba vijećnika HDZ-a Đurđica Roupec, a izglasali su ga vijećnici vlasti, HDZ-ovci zajedno sa svojim koalicijskim partnerima iz SDSS-a.
S dnevnog reda tako su izbačene sljedeće točke: izvješće o izvršenju gradskog proračuna za prvih šest mjeseci, izvješće o kreditnom zaduženju temeljem odluke Gradskog vijeća od 2. travnja, 2009., raskid ugovora između Grada Obrovca i «Izgradnje Obrovac d.o.o.» i odluka o naknadama i drugim primanjima vijećnika i članova radnih tijela Gradskog vijeća. Ni u vijećničkim materijalima koje su vijećnici dobili na sjednici nisu se nalazili dokumenti koji bi se odnosili na ove točke dnevnog reda.
– Izbacujete ono što vama ne odgovara. Ovako radite zadnjih 12 godina i varate ljude na ovom području. Mi smo izabrani od ovih ljudi i mi nismo plaćali autobuse. Ante Župan prodao je 650.000 metara četvornih na Glinici za 17 kuna po metru kvadratnom. Koga on pljačka? Pljačka hrvatski narod, rekao je DC- HSLS – ovac Mile Anić Minja.
– Ovo je samovolja jednog čovjeka. Ante Župan privatizirao je Grad Obrovac, rekao je vijećnik Demokratske partije Srba Branislav Švonja.
Podsjetimo kako je na zahtjev obrovačke oporbe sazvana sjednica gradskog vijeća 28. srpnja na kojoj se trebalo raspravljati o polugodišnjem izvršenju gradskog proračuna i kreditnom zaduženju temeljem odluke Gradskog vijeća od 2. travnja ove godine. Sjednica nije održana zbog nedostatka kvoruma, a nisu na nju došli vijećnici vlasti. Nakon toga je oporba tražila sazivanje nove sjednice na kojoj je tražila raspravu o raskidu ugovora između Grada Obrovca i «Izgradnje Obrovac d.o.o.» i naknadama i drugim primanjima vijećnika i članova radnih tijela Gradskog vijeća.
 


 JUSUP: VI STE MARIONETE I FIGURE


Vijećnici HDZ-a i SDSS-a komentirali su kako ih vrijeđa izjava vijećnika DC-HSLS-a Gorana Jusupa, objavljena u Zadarskom listu 29. srpnja, u kojoj on kaže kako vijećnici vlasti ništa ne radi, ljenčare kući, a gradonačelnik Ante Župan i Grga Šoša sve rade da imaju što više vijećnika bez osnovne škole.
– Stojim iza svake svoje riječi. Vi ste tu marionete i figure, odgovorio im je Jusup.