Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Borik-Puntamika bit će moćna

Autor:

27.08.2009. 22:00
Borik-Puntamika bit će moćna

Foto: Filip BRALA



Trener Plantak će sigurno pronaći dobitnu formulu u kojoj će svi igrači moći doći do izražaja, a usput i gledati na rezultat – kaže Baždarić


Puntamičani u novu sezonu kreću s dosta izmijenjenim sastavom u odnosu na prošlu. Nema više starih lica poput Mira Dundova i Marka Žorža, ali se tu sada nalazi nekolicina mlađih igrača koji će kroz ovu sezonu tražiti svoju afirmaciju. Uz povratnike Ivanova i Dražovića, u rosteru Puntamičana svoje mjesto su našli mlađi igrači poput Tomislava Troskota, Šime Olivarija, Marijana Čakaruna i Ivana Baždarića. Ovaj potonji je prošlu sezonu sigurno igrao najviše od svih četvero spomenutih, jer je bio nositelj igre Voštarnice, viceprvaka A-2 lige – jug. To iskustvo iz prošle sezone dobro će mu doći u lakšem snalaženju u novom dvorištu gdje se igra ipak ozbiljnija košarka.
– Prošla sezona mi je bila vrlo aktivna i mogu reći uspješna, jer sam imao odličnu minutažu što mi je uvelike pomoglo u mom košarkaškom razvoju. Ali, prelazak u Borik-Puntamiku je za mene novi izazov i činjenica igranja u A-1 ligi je vrlo motivirajuća za mene. Velika je razlika između A-2 i A-1 lige i nadam se da ću dobiti ove sezone pristojnu minutažu kako bih mogao pokazati da sam vrijedan igranja u ovom rangu natjecanja – kaže Baždarić koji je svojevremeno bio i kadetski reprezentativac Hrvatske zajedno s Troskotom, a pod trenerom Nevenom Plantakom imat će zadatak podignuti Borik-Puntamiku na staze uspjeha.
– Ovogodišnji sastav Borik-Puntamike je dosta drukčiji nego lani. Nema više iskustva koje su donosili Dundov i Žorž, ali smo dosta moćniji po pitanju snage i potentnosti. Trener Plantak će sigurno pronaći dobitnu formulu u kojoj će svi igrači moći doći do izražaja, a usput i gledati na rezultat. Pozitivno je što se svi igrači međusobno poznajemo od prije i vrlo smo konkurentni što je uvijek dobro za svaku momčad.
Pripreme za novu sezonu su u punom jeku. Kako se snalazite?
– U tijeku je drugi tjedan bazičnih priprema koje su uvijek onaj najteži dio za igrače. Ipak svi znamo da se to mora izdržati, jer nam taj dio priprema garantira odličnu fizičku pripremljenost i izdržljivost, a svi znaju kako nas duga i naporna sezona očekuje. Treniramo pod najvećim naporom dva puta dnevno i bliži se završni dio priprema kada ćemo krenuti s pripremnim utakmicama.
Koliko su vam poznati protivnici u A-1 ligi i kakva su očekivanja u klubu od ove sezone?
– Teško je išta pametno reći na tu temu, jer su rosteri svih momčadi još uvijek nejasni i bit će promjena po tom pitanju svakog dana. Sigurno je to nominalno najjači Split koji će se htjeti pošto-poto vratiti u staro društvo regionalne lige, ali mislim da je prvi cilj Borik-Puntamike ostao pokušaj plasmana u Ligu za prvaka, a onda ostanak u ligi. Tako je bilo prošle sezone, a nadam se da se nećemo toliko namučiti koliko oni prošle kada su u posljednjem kolu osigurali prvoligaški status.


 NISKO KRILO




Baždarić će kod Plantaka konačno dobiti mjesto na poziciji niskog krila na kojem prošle godine u Voštarnici nije mogao ordinirati.
– Prošlu sezonu u Voštarnici sam morao igrati na poziciji četvorke, jer smo kroz sezonu u Voštarnici ostajali bez centara ili zbog ozljeda (Baričević) ili odlazaka (Krapić). Nisam se loše snalazio u tim novim zadacima, ali ipak mi je puno draža ova pozicija niskog krila i mislim da tu mogu puno više pružiti.