Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

“Nismo nikome prijetili, korektno smo obavili posao”

27.08.2010. 22:00
“Nismo nikome prijetili, korektno smo obavili posao”


Policija nije iznosila podatke koji bi mogli naštetiti bilo kojem sudioniku ovog tragičnog događaja, nego je na objektivan način utvrdila i iznijela bitne činjenice o konkretnom događaju s kojima je raspolagala – PU zadarska
Nakon što se medijska prašina koju je podigala tragedija u Benkovcu, gdje je 33-godišnji Marko Dukić hicima iz pištolja usmrtio bivšu djevojku Marinu Palavra (22), njezina dvije godine starijeg brata Marina Kambera, a potom i sebe, nije stišala ni nakon osam dana, u petak poslijepodne priopćenjem za javnost oglasila se zadarska policija.
Izražavajući prije svega duboku sućut obiteljima tragično preminulih troje mladih Benkovčana, naveli su kako je činjenica da mobitel pokojnog Marka Dukića nije pronađen na mjestu događaja, kao ni u bolnici, zbog spleta okolnosti koje su se odigrale kobne večeri.
– Djelatnici Hitne medicinske pomoći, koji su prvi stigli na mjesto događaja, žurno su prevozili tada teško ozlijeđenog Marka Dukića u bolnicu gdje mu je odmah pružena pomoć. Tijekom pokušaja spašavanja njegova života, negdje je zametnut mobitel koji do sada nije pronađen, a za kojim je u tijeku intenzivna potraga – priopćila je policija naglašavajući kako su za počinjeno kazneno djelo najbitniji mobiteli pokojne Marine Kamber, koji su pronađeni i pretraženi.
Kategorički su odbacili napise u jednom dnevnom listu gdje se policija optužuje da “prijeti” obitelji pokojnog Marka Dukića iznošenjem pojedinosti o njegovom prijašnjem životu, ukoliko oni nastave “javno govoriti o propustima policije”, ističući kako je Policijska uprava zadarska u svom postupanju i izvješćivanju javnosti o tom tragičnom događaju nastojala, te će i nadalje nastojati, maksimalno zaštititi dignitet svih žrtava, a u ovom slučaju pokojnika.
– Pri tome se rukovodimo pravilima struke, nastojeći objektivno, bez “etiketiranja” bilo počinitelja, bilo oštećenih osoba, izvijestiti o utvrđenom. Ni u kojem slučaju, ni na koji način, policija nije iznosila podatke koji bi eventualno mogli naštetiti bilo kojem sudioniku ovog tragičnog događaja, nego je na objektivan način utvrdila i iznijela bitne činjenice o konkretnom događaju s kojima je raspolagala. Smatramo kako je neprimjereno govoriti o tome da policija nekome prijeti – poručili su iz PU zadarske navodeći još i kako se nemaju namjeru upuštati u bilo kakvu prepirku putem medija. Pozvali su još jednom sve građane da se, ukoliko imaju konkretne informacije koje bi dodatno mogle razjasniti tragični događaj, s punim povjerenjem jave u Odjel kriminalističke policije PU zadarske ili nadležnom Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru.
Na kraju iscrpnog i detaljnog priopćenja još su jednom ponovno podsjetili da je Ministarstvo unutarnjih poslova RH, nakon provedenog nadzora u PP Benkovac, izdalo priopćenje za medije u kojem je između ostalog naglašeno da se “tragedija ne može smatrati posljedicom propuštanja policijskog postupanja”.
 


Policija zbog optužbi obavila razgovor s ocem Marka Dukića


Neslužbeno doznajemo kako su tijekom jučerašnjeg dana djelatnici policije još jednom obavili obavijesni razgovor s ocem pokojnog Marka Dukića, a s ciljem smirivanja tenzija i napetosti koje traju već punih osam dana. Ocu se tako pružila prilika da službenim osobama iznese sve svoje dvojbe i u direktnom razgovoru sa službenim osobama ukaže na probleme koji ga muče, a zbog kojih je na koncu i došlo do svojevrsnog rata i prepucavanja između obitelji Dukić i policije.