Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

6 C°

Ugašen požar kod Bilica, lokaliziran na Dugom otoku, u Rudinama pod nadzorom

Autor: Hina (H)

27.08.2012. 22:00
Ugašen požar kod Bilica, lokaliziran na Dugom otoku, u Rudinama pod nadzorom

Foto: Josip PORTADA



Ugašen je požar na predjelu Lugovića, u blizini Bilica, u Šibensko-kninskoj županiji, izvijestila je Državna uprava za zaštitu i spašavanje (DUZS).
U gašenju su sudjelovale zračne snage i javne vatrogasne postrojbe iz Šibenika i Vodica te DVD iz Vodica, Zablaća, Grebaštice i Perkovića s 18 vatrogasaca i šest vozila.
Lokaliziran je požar koji je zahvatio 30 hektara borove šume i niskog raslinja kod Savara na Dugom otoku. Gase ga pripadnici Sezonske privremene vatrogasne postrojbe te vatrogasci DVD-a iz Sali i zračne snage.
Na područje Rudina u blizini Kaštela poslana su vatrogasci iz Zagrebačke, Požeško-slavonske, Virovitičko-podravske i Koprivničko-križevačke županije, koji su se pridružili vatrogasnim snagama i pripadnicima Oružanih snaga. Požar je još aktivan, ali je pod nadzorom.
Na područje u blizini brane Peruče, gdje gori trava i visoko raslinje, te na područje u blizini naselja Satrića, u općini Hrvacama u Splitsko-dalmatinskoj županiji, gdje gori nisko raslinje i borova šuma, upućene su i vatrogasne snage iz Primorsko-goranske, Istarske, Zadarske i Dubrovačko-neretvanske županije. Požari su i dalje aktivni, ali su pod nadzorom vatrogasaca.
Požar koji je buknuo u subotu u Šibenskoj-kninskoj županiji proširio se na Splitsko-dalmatinsku županiju kod mjesta Otešića. Gase ga lokalni vatrogasci i vatrogasne snage iz Istarske županije te kanader i zračni traktor.
Područje koje je dijelom zahvatio taj požar u Šibensko-kninskoj županiji na području Svilaje gase Javna vatrogasna postrojba i Dobrovoljno vatrogasno društvo iz Drniša te DVD iz Ružića.