Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Igrat ćemo brzu košarku

Autor:

27.09.2008. 22:00
Igrat ćemo brzu košarku

Foto: Filip BRALA



Potpisivanjem ugovora s Inom Marin na dvije godine s mogućnošću raskida nakon godine dana, Ženski košarkaški klub Zadar dobio je kvalitetno pojačanje na mjestu razigravača. Ina Marin je nakon 18 mjeseci pauziranja od košarke radi trudnoće ponovno zaigrala u dresu Zadra protiv drugoligaša Splićanke u prijateljskoj utakmici. Nekadašnja igračica Montmontaže i Croatije iz Zagreba te kadetska i juniorska reprezentativka Hrvatske pomoći će svom Zadru da nakon bujice odlazaka kvalitetnih igračica iz kluba (sestre Vrsaljko, Nikpalj i Vidaković) ostane u Prvoj ligi.
– Sretna sam što sam ponovno na terenu i to u svom klubu. Ekipa Zadra je dobra i jako mlada. Mislim da smo najmlađa ekipa u ligi što jamči brzu igru kakvoj ćemo težiti, ali opet s druge strane prisutan je manjak iskustva što nekad zna biti i ključno. Uključila sam se u pripreme bez problema iako sam pauzirala više od godine dana. Trenerica Mazija može me koristiti na poziciji razigravača i beka-šutera na kojoj sam igrala posljednje dvije godine prije pauze. Sigurno da će igra Zadra biti mnogo brža i da ćemo težiti postizanju lakih poena iz kontri i polukontri i na tome ćemo graditi našu igru. Ova ekipa je puno dobila angažirajući Boženu Radoš (192 cm) koja je došla iz Croatije te se vidi po prvoj utakmici da će biti pojačanje za Zadar – izjavila je Ina Marin.
Demonstraciju najavljenog novog stila igračice Zadra će imati 11. listopada kada ih očekuje nastup u prvom kolu državnog prvenstva na gostovanju u Puli. Sigurno je da se možemo nadati dobrim vijestima jer nakon dosta crnih oblaka krajem ljeta, ipak se nakon dolaska Ine i pobjede protiv Splićanke počelo nazirati Sunce.