Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

U nesreći na radu poginuo Šime Jurica iz Kruševa kraj Obrovca

Autor: Suzana Bandić

27.09.2009. 22:00
U nesreći na radu poginuo Šime Jurica iz Kruševa kraj Obrovca


Šime Jurica iz Kruševa kod Obrovca poginuo je uslijed urušavanja stropa tunela u izgradnji. Iako je bio propisno odjeven i imao kacigu na glavi, od siline udarca slomljen mu je vrat te je preminuo na mjestu
Djelatnik tvrtke Konstruktor, 31-godišnji Šime Jurica koji je poginuo u subotu poslijepodne na gradilištu autoceste od Rijeke prema Križišću, iz Zadarske je županije, točnije iz mjesta Kruševo kraj Obrovca.
Mještani Kruševa s nevjericom su primili ovu tragičnu vijest, a za nesretnog Juricu imaju samo riječi hvale. Kažu da je bio dobar mladić i iz dobre obitelji. Posljednjih nekoliko godina radio je u Konstruktoru, a otkako je našao djevojku koja je iz Delnica, preselio se tamo, te je s njom uskoro planirao zasnovati obitelj. Iako se preselio u Delnice, u Kruševo je, kažu mještani, dolazio često obzirom da mu tamo žive roditelji i brojna rodbina kojima je dolazio u posjet.
Nesretnik je poginuo uslijed urušavanja materijala prilikom radova na iskopu tunela Burlica u blizini naselja Hreljin.
Naime, dok je nesretni Jurica prolazio tunelom na njega se srušio ogromni kamen sa stropa tunelske cijevi u izgradnji i to s visine od oko sedam metara. Iako je imao svu zaštitnu opremu i kacigu na glavi, mladić je poginuo na mjestu jer mu je od siline udarca slomljen vrat.
Dan nakon tragedije među njegovim kolegama, odgovornim osobama i djelatnicima Konstruktora vladali su šok i tuga, a na mjestu nesreće tokom cijelog dana trajao je očevid. Utvrđeno je kako je poginuli konstruktorov radnik u tunelu bio propisno odjeven i zaštićen, s kacigom na glavi, koja je obvezan dio opreme tijekom obavljanja takve vrste radova te da je riječ o nesretnoj koincidenciji da se upravo on nađe u tom dijelu tunela u trenutku kad je došlo do nepredviđenog odrona stijene.
U istražnim radnjama oko oklolnosti nesreće osim policije nazočili i inspektori riječke Inspekcije rada i zaštite na radu s voditeljem Konstruktorove Službe zaštite na radu.