Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Izgubio sam svijest nakon prvih par udaraca

27.09.2010. 22:00
Izgubio sam svijest nakon prvih par udaraca


Košarkaš Zadra, 19-godišnji Frano Marasović koji je u nedjelju na noć brutalno pretučen ispred zadarskog disko kluba “Forum”, dobro se osjeća i uspješno se oporavlja na Odjelu neurokirurgije Opće bolnice Zadar.
Iz bolničkog kreveta nam je ispričao kako se slabo sjeća detalja napada jer je već nakon nekoliko udaraca u glavu izgubio svijest i potom se probudio u tek u bolnici.
– Bili smo na zabavi povodom maturalne ekskurzije u klubu Arsenal, a oko dva sata odlučili smo otići još malo u disko klub Forum. Nedugo nakon što smo ušli unutra neka dvojica, koju nikada ranije nisam vidio, su me počela gurati i govoriti mi kako sam ja njih prvi gurnuo. Iako ih nisam ni taknuo, ispričao sam im se, ali oni su me i dalje nastavili napadati nakon čega nam je prišao zaštitar i bez ikakvih pitanja izbacio van i mene i njih – ispričao je mladi košarkaš, dodajući kako je posljednje čega se sjeća da su mu vani prišla trojica i odmah ga počela udarati šakama po glavi.
Njegovi prijatelji su mu kasnije ispričali da ga je jedan od napadača udario pivskom bocom u glavu te da je upravo taj udarac bio onaj koji ga je srušio na pod. Najtežu ozljedu, napuknuće lubanje, pretpostavlja kako je zadobio upravo pri padu i udarcu glavom o beton no, iako mu se to tretira kao teška tjelesna ozljeda, kaže kako su mu liječnici rekli da će već sutra van, jer su mu svi nalazi uredni.
– Mogao sam već i danas vani, ali su me zadržali zbog još nekih nalaza. Osim toga, budući da sam rodom iz Trogira, nezgodno mi je ići doma, a tu u Zadru stanujem u  Đačkom domu, pa su zaključili kako je bolje da ostanem još jedan dan pod nadzorom liječnika – pojasnio nam je Frano kojemu su pred naš odlazak došli prijatelji iz razreda u posjet.
Ovaj inače vrlo perspektivni, 215 centimetara visok košarkaš u Zadar je došao prošle godine nakon što je s KK Zadrom potpisao osmogodišnji ugovor. Njegov talent zapazio je Joško Pulja, trener Joškko Pulja koji je i prepoznao njegov  u nedjelju oko 2 sata ujutro, prema informacijama iz policije, udario je 16-godišnjak ispred diskoteke Forum, a koji je zbog toga kazneno prijavljen.