Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Molitva pred likom mučenice

27.09.2010. 22:00
Molitva pred likom mučenice


U povodu proslave velikog jubileja 1200. obljetnice prijenosa moći svete Stošije iz Carigrada u Zadar, od nedjelje 26. rujna u zadarskoj katedrali posvećenoj ranokršćanskoj mučenici svetoj Anastaziji (Stošiji) izloženo je poprsje s dijelom svetičine relikvije. Zadrani, brojni vjernici i drugi štovatelji svete Stošije tako će moći moliti pred likom ove mučenice tražeći njezin zagovor i pomoć na svom životnom putu.
Koncelebrirano misno slavlje u katedrali Sv. Stošije u Zadru u nedjelju je u zajedništvu brojnih svećenika predvodio zadarski nadbiskup mons. dr. Želimir Puljić. Nadbiskup je u propovijedi govorio o životu svete Stošije i njezinom značenju za zadarsku Crkvu. Na kraju svete mise, katedralni župnik mons. Ivan Mustać pozvao je vjernike da kroz ovaj tjedan pohode zadarsku prvostolnicu i sarkofag svete Stošije s njezinim relikvijama uz molitvu ovoj velikoj zagovornici i nebeskoj zaštitnici Zadarske nadbiskupije.
– Lijepo bi bilo da vjeroučitelji dovedu svoju djecu, kazao je mons. Mustać.
– Dok ovih dana budete pohodili katedralu, molite se našoj zaštitnici svetoj Stošiji. Pokušajmo u tišini srca čuti što ona od nas traži. Neka naša djeca, naši susjedi i cijeli grad teži za onim za čime je ona težila i što je u životu ostvarila, poručio je na kraju euharistijskog slavlja mons. Puljić.