Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Sve se vode slile na posedarski travnjak

27.09.2010. 22:00
Sve se vode slile na posedarski travnjak


Utakmica 3. kola Županijske nogometne lige između Podgradine i Gorice nije odigrana na stadionu Hrvatskog viteza u Posedarju, gdje inače Podgradinjani igraju svoje domaće utakmice, već u Gorici s kojom je Podgradina zamijenila domaćinstvo. Razloge zašto nije igrano u Posedarju potražili smo kod tajnika Hrvatskog viteza Edija Dežmalja.
– Utakmica između Podgradine i Gorice nije odigrana u Posedarju iz samo jednog razloga, a to je natopljenost travnjaka prouzročena obilnim padalinama proteklih dana. Kiša je padala s petka na subotu kao iz kabla, a u subotu je unatoč sunčanom vremenu na travnjaku ostalo toliko vode da nije bilo smisla raskopati novi travnjak koji bi teško bilo vratiti u prvobitno stanje – kaže Dežmalj i nastavlja:
– Također, važno je napomenuti kako je otprije postojao dogovor koji su sklopili predsjednici Hrvatskog viteza, Ante Klanac i Podgradine Zdravko Šalina da se u ovakvim situacijama kad se prije utakmica napada kiša, ne igra na posedarskom stadionu. Zbog toga su Podgradinjani kao domaćini igrali u Gorici, a ne bi ni mi (Hrvatski vitez op.a.) igrali doma da smo smjeli (zbog kazne igrali u Poličniku domaću utakmicu protiv DOŠK-a op.a.).
Dežmalj i naznačio specifičnu situaciju, tj. konfiguraciju i poziciju nogometnog igrališta koji u slučaju obilnih kiša nakuplja previše vode.
– Istina je da je stadion preuređen i da je uređen novi travnjak te da postoji drenaža kojom se odvodi voda s terena. No, i istina je da je položaj samog stadiona u predjelu Posedarja zvanog Krši točno između mnogih popločanih i asfaltiranih površina što u slučaju obilnih kiša nanosi svu vodu na travnjak. Stoga je potrebno nekoliko sati da voda otječe sa terena. Zaključak je da ćemo i sljedećim ovakvim situacijama odgađati utakmice bilo da na njemu svoje domaće utakmice igraju Hrvatski vitez ili Podgradina, sve u svrhu očuvanja same travnate površine – zaključio je Dežmalj.