Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Zebić: Nedostaje nam brzi igrač

27.09.2010. 22:00
Zebić: Nedostaje nam brzi igrač


Na Stanovima je situacija drugačija, protivnici se uglavnom brane i nedostatak brzine ne dolazi toliko do izražaja – smatra Zebić
Pjesma kaže da su u “ribara mokre gaće”, a kada je riječ o nogometašima Zadra oni bi nakon svakog izleta izvan svog dvorišta mogli zapjevati “na gostovanjima mokre gaće”. U tom smislu gostovanje u Osijeku u 9. kolu nije ponudilo ništa novo. Zadar je peti put zaredom izgubio na strani ove sezone (više nije ni mogao jer je igrao pet utakmica) i to nakon što je uspio nadoknaditi zaostatak od 0:2. Zapravo, samo na kratko nadoknaditi.
– Na gostovanjima smo sasvim druga momčad i s ovakvim ritmom pobjeda i poraza teško ćemo osigurati ostanak. Pokušavamo promijeniti te loše navike, ali očito ne ide – kaže Dalibor Zebić, trener.
Dakako, Zebić traži odgovor na pitanje što se to s njegovim igračima dogodi kada dođu na protivnički teren.
– Kod kuće možemo sačuvati jedan pogodak viška, a u gostima smo stalno u psihološkoj blokadi, bez obzira na rezultat. Sigurno je da nam za gostovanja nedostaje brzi igrač koji će moći povući kontru za koju se uvijek otvori neka prilika. Na Stanovima je situacija drugačija, protivnici se uglavnom brane i nedostatak brzine ne dolazi toliko do izražaja.
Brzi ili spori, Zadrani očito na gostovanjima imaju i nekih drugih problema.
– Teško se boriti protiv navika, a gostujući porazi za nas su već navika. Ipak, nećemo odustajati. Imamo primjere i drugih momčadi koje su teško dolazile do bodova na strani pa kada su jednom krenule sve se okrenulo u njihovu korist. Uostalom, na kraju se zbrajaju bodovi, nitko vas ne pita jeste li ih osvojili na svom ili nekom drugom terenu. Ne trebamo se time tješiti, ali se imamo pravo nadati da ćemo i mi konačno u tom dijelu krenuti u pravom smjeru.
S obzirom da u subotu u Zadar dolazi Šibenik gostujuću tematiku Zebić će ovaj tjedan staviti po strani.
– Nakon Šibenika imamo dva gostovanja, Inter i Hrvatski dragovoljac, ali o tome ćemo razmišljati kada za to dođe vrijeme. Šibenik je u teškoj situaciji i mi im dolazimo kao slamka spasa, tako da ćemo se pokušati domaćim uspjesima držati “iznad vode”. Za sada je to sve što možemo učiniti.
 


Luka Begonja u reprezentaciji


Luka Begonja, mladi prvotimac Zadra nalazi se Ivice Grnje, izbornika hrvatske nogometne reprezentacije do 19 godina. Luka je jedan od četvorice nogometaša iz Dalmacije koji su na popisu. Osim njega tu su još Antonio Jakoliš (Šibenik) te Marin Mić i Petar Bašić (Hajduk). Oni će putovati na mini pripreme prije odlaska u Latviju gdje mlade reprezentativce očekuje prvi dio kvalifikacija za Europsko prvenstvo. Utakmice predkvalifikacijske skupine igrat će se od 7. do 12. listopada, a protivnici Hrvatskoj su Farski Otoci, Latvija te na koncu Italija. Ukupno je 13 skupina, a dvije prvoplasirane reprezentacije plus dvije najbolje trećeplasirane će na proljeće činiti sedam skupina po četiri. Sedam pobjednika skupina plus domaćin Njemačka igrat će na Europskom prvenstvu.