Utorak, 23. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Ante Uglešić novi predsjednik Rektorskog zbora

27.09.2011. 22:00
Ante Uglešić novi predsjednik Rektorskog zbora


Za novoga predsjednika Rektorskog zbora visokih učilišta Republike Hrvatske na jučerašnjoj sjednici u Osijeku izabran je Ante Uglešić, rektor zadarskoga Sveučilišta.
Dosadašnja predsjednica tog zbora, rektorica osječkoga Sveučilišta Gordana Kralik rekla je nakon sjednice da će u ovoj i idućoj akademskoj godini predsjedništvo Rektorskoga zbora biti na zadarskome Sveučilištu.
– Rektorski zbor po nekom ključu svake dvije godine preuzima drugo sveučilište. Ove godine predsjedništvo preuzima Zadar, a obzirom da sam ja rektor, u ovom trenutku postao sam predsjednikom Zbora. Očekujemo dosta zanimljivih tema u ovoj godini, a budući da je Zadar preuzeo predsjedništvo, većina sastanaka će se održavati u našem gradu – kazao je rektor Uglešić.
Ravnatelj Uprave za visoko obrazovanje Ministarstva znanosti Vito Turšić rekao je kako u realizaciji diplomskih studija sveučilišta nemaju ujednačene kriterije u definiranju uspješnosti studiranja pa je zaključeno da se to pokuša uskladiti na nacionalnoj razini te da bi država trebala pojednostavniti provedbu ugovora o sufinanciranju tih studija.
Kralik je dodala kako su raspravljali o provedbi projekata iz europskog fonda IPA te o mogućnostima financiranja određenih projekata novcem Svjetske banke, posebice za projekt Programske ugovore, što je novina u načinu financiranja hrvatskoga visokog školstva.