Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Nova oružana pljačka pošte na Bokanjcu

27.09.2011. 22:00
Nova oružana pljačka pošte na Bokanjcu


Policijska uprava zadarska jučer je zabilježila 31 oružano razbojstvo od početka ove godine, a drugo u isti poštanski ured u svega dva mjeseca. Riječ je o pošti na Putu Bokanjca u koju su, po dobro uhodanom scenariju, nešto prije 12 sati upala dvojica maskiranih i vatrenim oružjem naoružanih muškaraca nakon čega su od 37-godišnje zaposlenice zatražili novac. U strahu za svoj život službenica im je izručila sadržaj blagajne, a razbojnici su se potom udaljili u nepoznatom smjeru. Policija je odmah po dojavi ogradila prilaz pošti nakon čega je tamo obavljen očevid. Krim-tehničari i ovaj put koristili su psa tragača, no za sada još uvijek nema ni traga počiniteljima. Kako neslužbeno doznajemo, razbojnici se nisu pretjerano okoristili jer je u poštanskoj blagajni bilo svega nekoliko tisuća kuna.
Kako su razbojništva na zadarskom području postala gotovo svakodnevica, strah se uvukao u kosti trgovkinjama i zaposlenicima gotovo svih novčarskih institucija.
Kada je riječ o statistikama vezanim uz kriminalna kaznena djela, PU zadarska od početka godine, u odnosu na isto razdoblje lani, bilježi porast od jedne šestine ili 12 posto što bi “plavcima” trebao biti znak za uzbunu.