Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

9 C°

Trgovinu nije opljačkala tročlana banda, nego voditeljica trgovine

27.09.2011. 22:00
Trgovinu nije opljačkala tročlana banda, nego voditeljica trgovine


Nakon višednevne istrage, policijski inspektori su utvrdili kako je cijela priča izmišljena te da je voditeljica trgovine, inače majka petero djece, razbojstvo prijavila kako bi prikrila manjak u trgovini za koji je odgovorna. Stoga je kazneno prijavljena zbog lažnog prijavljivanja, ali i krađe
Deset dana nakon što je policiji javljeno kako je razbojnička banda opljačkala trgovinu mješovitom robom “Sonik” u Novigradu, policija je rasvijetlila cijeli slučaj, koji je doveo do neočekivana obrata i dvije kaznene prijave protiv voditeljice prodavaonice u samom centru mjesta.
Nakon višednevne istrage, policijski inspektori utvrdili su kako je cijela priča izmišljena te da je voditeljica trgovine, inače majka petero djece, razbojstvo prijavila kako bi prikrila manjak u trgovini za koji je odgovorna. Stoga je kazneno prijavljena zbog lažnog prijavljivanja, ali i krađe.
Inače, žena u srednjim četrdesetim godinama jutro nakon navodnog razbojstva pojavila se na svom radnom mjestu kako bi kao odgovorna osoba nadzirala popis robe i potpisala inventurne listove. Tom nam je prilikom, vrlo uvjerljivo ispričala kako ju je opljačkala banda od najmanje trojice razbojnika.
– Nešto sam slagala kod hladnjaka kada su se vrata trgovine otvorila, a dok sam se okrenula, već je preda mnom stajao krupan muškarac od 30 godina. Samo me zgrabio za vrat i snažno stisnuo – ispričala nam je tada sva u suzama, voditeljica “Sonika”, dodajući kako se sve odigralo pred zatvaranje trgovine, nešto iza 20 sati.
Ispričala je još kako je vidjela samo napadača koji ju je s crnim kožnim rukavicama na rukama snažno zgrabio za vrat zbog čega je ubrzo izgubila svijest. Opisala ga je kao osobu koja je na sebi imala crnu majicu bez rukava, dugu bradu i kosu, dodajući kako ga nikada ranije nije srela. Za ostale razbojnike koji su zajedno s njim ušli u trgovinu, žena je rekla kako ih nije uspjela ni vidjeti, već je samo čula kako prevrću po trgovini jer je u nekoliko navrata gubila svijest.
– Kada sam se pribrala, njih više nije bilo. Ja sam se nekako našla na podu kod vrata za skladište, a pokraj mene su bile rasklopive metalne ljestve. Kako sam tu dospjela, ne sjećam se. Vjerojatno su me oni dovukli – zaključila je tada prodavačica, a kroz suze je još opisala kako je prolazi jeza pri pomisli na njezinu djecu i činjenicu da su joj taj dan mogli pripremati pogreb.
Opisala je detaljno i kako je s poda na ulazu u skladište, do ulaznih vrata trgovine došla pužući na rukama i nogama te da je usput pokušala nazvati policiju na broj 92, no da joj to nije pošlo za rukom.
Upravo ta njezina izjava navela je policajce angažirane na slučaju da posumnjaju u istinitost priče. Naime, žena je rekla kako ih nije dobila jer se broj mijenjao u 192. Očito nije provjerila da broj 92 i dalje funkcionira i to na način da poziv preuzima Centar 112. Umjesto policije žena je uspjela dobiti svog supruga koji je potom nazvao policiju, a u pomoć joj poslao 21-godišnjeg sina s prijateljem. No, nisu ju oni prvi pronašli na podu ispred trgovine gdje je ispuzala, već slučajni prolaznik.
Osim lažiranja poziva na broj 92, policiji je bilo sumnjivo i to što se žena na dan navodne pljačke mijenjala s kolegicom za smjenu, a osim toga, “omaklo” joj se i vrijeme. Iako trgovina radi do 20 sati, po njezinoj priči sve se odigralo oko 20.30. Zašto je policija dojavu zaprimila tek u 21.10 sati te zašto je ona ostala u trgovini nakon radnog vremena, nije znala objasniti.