Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Ilijašević čeka na Viru

27.09.2013. 22:00
Ilijašević čeka na Viru


Interpol je službeno objavio potragu za Dominikom Ilijaševićem zvanim Como koji se nakon bijega iz mostarskog zatvora pred bosanskohercegovačkim pravosuđem skriva na Viru kraj Zadra. Odnosno, ne skriva se, već čeka da dvije države obave administrativnu proceduru te da po njega dođu zadarski policajci.
– Ne bježim već sam došao ovamo zato što više nisam mogao trpiti nepravdu koja mi je nanesena. Moj progon traje još od 1995. godine. Od Hrvatske države ali i pravosuđa samo tražim da uđu u meritum optužnice, da pogledaju na osnovu čega i kakvih dokaza sam ja osuđen na ovu drakonsku, maksimalnu kauznu zatvora od 15 godina. Devet i pol sam već odslužio na pravdi Boga – rekao nam je najspominjaniji bjegunac posljednjih nekoliko dana, dominik Ilijašević Como, koji se nakon bjega iz mostarskog zatvora sklonio na Viru kraj Zadra. To je, kaže, učinio još 25. rujna kad je dobio slobodan vikend jer ne želi i preostali dio kazne služiti.
Iza njegova progona Como kaže kako stoji Bakir Izetbegović, sin pokojnog predsjednika BiH Alije. Njemu se zamjerio zbog otpora prema islamskom lobiju te zbog činjenice da zna jako puno podataka o stradavanju Hrvata u BiH, odnosno tko je za te zločine kriv i tko je naručitelj. Da je to tako, Ilijašević potkrijepljuje konstatacijom da se sam državni vrh BiH digao na noge zbog njegova bjega.