Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

“Jadranski derbi” bez pobjednika

27.09.2013. 22:00
“Jadranski derbi” bez pobjednika


U derbi-utakmici 11. kola Prve HNL u Rijeci su nogometaši Rijeke i Hajduka igrali 1-1, čime su Riječani preuzeli vrh ljestvice i ostali jedina neporažena momčad lige.
Pred 9000 gledatelja na stadionu Kantrida Riječani su poveli u 25. minuti sjajnim volejem Benka, a za Hajduk je iz gužve nakon udarca s kuta u 58. minuti izjednačio Kouassi (59). Remijem u “Jadranskom derbiju” vrh HNL-a nikad nije bio izjednačeniji jer čak četiri momčadi imaju po 23 boda, a vode Rijeka i Hajduk s gol razlikom +12, dok Lokomotiva i Dinamo imaju razliku pogodaka po +10. Utakmica na Kantridi imala je i svoju “crnu stranu” nakon što su nakon pogotka Hajduka izbili izgredi na tribini na kojoj su bili splitski navijači koji su bacali baklje na teren i obližnje tribine. Pravodobnom intervencijom policije spriječeni su veći neredi.
Nogometaši Lokomotive nakratko su preuzeli vrh HNL ljestvice nakon što su danas s 5-0 porazili Osijek, dok su u drugom susretu dana u Sigetu Hrvatski dragovoljac i Slaven Belupo odigrali 0-0. Lokomotiva je “pregazila” Osijek s čak pet različitih strijelaca, te su “lokosi”, do utakmice na Kantridi, preuzeli vrh ljestvice s 23 boda i boljom gol razlikom od Dinama, koji u nedjelju gostuje u Zadru.
Hrvatski dragovoljac i s dva igrača više nije uspio pobijediti Slaven Belupo, a koprivnička momčad je s bodom prepustila začelje Osijeku.