Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Katastarska izmjera vrijedna 6,8 milijuna kuna

27.09.2013. 22:00
Katastarska izmjera vrijedna 6,8 milijuna kuna


Ravnatelj Državne geodetske uprave Danko Markovinović i načelnik Općine Zemunik Ivica Šarić jučer su u zaselku Zemunika Donjeg, u Smrdelju, svečano obilježili početak radova na novoj katastarskoj izmjeri.
Kako je rekao Markovinović, riječ je o poslu vrijednom preko 6,8 milijuna. Veći dio, 60 posto, financira Općina Zemunik, a 40 posto DGU. Izvođač radova je Geodetski zavod Osijek. Markovinović je istaknuo izvrsnu suradnju s čelnicima Općine Zemunik, rekavši da je cilj katastarske izmjere rješavanje imovinsko-pravnih odnosa.
– Kad riješimo zemljišne knjige, bit ćemo u potpunosti svoj na svome. To će donijeti vrijednost kao obiteljskim domaćinstvima tako i gospodarstvu. Posebno mi je zadovoljstvo istaknuti Zadarsku županiju koja prednjači u izvedbi katastarske izmjere u Hrvatskoj. To znači da su ljudi koji vode županiju, prepoznali vrijednost katastarske izmjere nakon čega će vlasnici zemljišnih čestica transparentno moći raspolagati sa svojom imovinom, rekao je Danko Markovinović očekujući dobru suradnju Općine, stanovništva i izvođača radova kod označavanja međa i rada na terenu.
Koliko će to koštati vlasnike u općini Zemunik Donji još nisu definirali. Načelnik Šarić kaže da to sigurno neće biti ista cijena za one koji imaju puno i za one koji imaju malo zemlje.