Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

10 C°

Kostov i Cupać bez finala u Marseilleu

27.09.2013. 22:00
Kostov i Cupać bez finala u Marseilleu


Hrvatska posada Pavle Kostov i Petar Cupać nije se uspjela plasirati u finale Svjetskog prvenstva olimpijske klase 49er koje se održava ispred Marseillea.
Zadrani su zauzeli treće mjesto u repasažu, a samo je pobjeda vodila u završnicu, pa je naša posada zauzela ukupno 24. mjesto na prvenstvu. U četiri održana plova repasaža Kostov i Cupać su imali dva solidna i dva izvrsna plova, zadnji plov su i pobijedili, međutim to im nije bilo dovoljno za prvo mjesto u repasažu, jedino koje je vodilo u sutrašnje finale.
“Nažalost nismo uspjeli. Danas je bilo dosta dobro, ali ipak u finale ide dalje portugalska posada. Ne možemo kazati da smo zadovoljni s nastupom, „pokopao” nas je prvi dio prvenstva, htijeli smo više ovdje i sigurno možemo više. Nismo jedina od top posada kojima nije odgovarao ovaj lagani vjetar, puno ih je dosta niže plasirano nego što su inače, ali to naravno nije utjeha. Možemo mi bolje”, kazao je Pavle Kostov, koji je danas napunio 26 godina.
Juniori Duje i Jure Fržop su 62., što je za njih vrlo solidan plasman. Danas su slomili jarbol, tako da dva zadnja plova nisu jedrili.
Uoči nedjeljnog finala u vodstvu su Novozelanđani Burling i Tuke.