Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Kvalitetan protivnik u čudnom terminu

27.09.2013. 22:00
Kvalitetan protivnik u čudnom terminu


Utakmicama osmine finala Kupa ovaj vikend počinje odbojkaška sezona. Zadru je ždrijeb za protivnika dodijelio Centrometal, momčad iz Skupine I Prve A lige. Prva utakmica igra se u nedjelju na Višnjiku (dvorana IV), a uzvrat je već u utorak u Nedelišću. Bolji nakon dva ogleda plasirat će se u četvrtfinale.
– U Kupu nemamo velikih ambicija, a utakmice s Centrometalom, koji je po kvaliteti sigurno međi četiri najbolje momčadi u Hrvatskoj, bit će završno uigravanje pred početak Prve A lige. Uvijek imamo problema s nedostatkom protivnika za trening utakmice tako da nam dva dvoboja Kupa pred sezonu dobro dođu. Iza nas su pripreme koje smo odradili uglavnom kako smo i očekivali i spremno dočekujemo novu sezonu – kaže Marin Masnić, trener Zadra, koji teret favorita prebacuje Centrometalu.
– Oni su godinama u gornjem domu hrvatske odbojke i sigurno imaju veća očekivanja u Kupu od nas. Mi se, međutim, nećemo predati već idemo pokušati napraviti iznenađenje. Uostalom, svaka utakmica s nekim od jačih protivnika u sljedećoj fazi natjecanja može nam dobro doći.
Na Višnjiku su ponovno izabrali čudnu (da ne kažemo pogrešnu) satnicu utakmice koja počinje u nedjelju u 16 sati, taman kad će na Stanovima drugo poluvrijeme početi Zadar i Dinamo. Nije prvi put da su u klubu izabrali teško objašnjiv termin.
– Termin sigurno nije najsretniji, ali u subotu nismo mogli igrati. Iz Centrometala su nas zamoli da utakmicu u nedjelju stavimo što ranije i željeli smo im izaći u susret. Nažalost, po nas nije dobro ispalo.
Zadrani će se predstaviti u ponešto izmijenjenom sastavu u odnosu na lani, a najveći hendikep bit će odlazak mladog Filipa Šestana u kaštelansku Mladost, aktualnog prvaka Hrvatske. Josip Viduka posljednjih je dana redovito trenirao, a protiv Centrometala zaigrat će i Mario Grubišić, Šibenčanin koji igra na poziciji tehničara.