Subota, 20. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Podumljak na sudu jer je uvrijedio Župana

27.09.2013. 22:00
Podumljak na sudu jer je uvrijedio Župana


Hoće li se Muniru Podumljaku, predsjedniku udruge Partnerstvo za društveni razvoj, suditi zbog klevete na zadarskom ili zagrebačkom Općinskom sudu odlučit će sudsko vijeće Županijskog suda u Zadru. Podumljaka je privatnom tužbom zbog klevete tužio Ante Župan, gradonačelnik Obrovca, tereteći ga da je u emisiji HTV-a »Nedjeljom u 2« koju vodi Aleksandar Stanković iznio niz neistina i laži.
Podumljak je na tu tužbu uzvratio prigovorom o nenadležnosti zadarskog suda, kako zbog činjenice da je riječi za koje ga tereti Župan izgovorio u zagrebačkom studiju HTV-a, a tako i zbog praktičnosti s obzirom na to da i sam voditelj Stanković koji je predložen za svjedoka prebiva u Zagrebu. Sudac Željko Đerđ prihvatio je Podumljakov prigovor u cijelosti, no Župan je putem svog odvjetnika Ive Brkića uložio žalbu pa će konačnu odluku donijeti Županijski sud.
Riječ je, podsjetimo, o emisiji u kojoj je Podumljak prozvao tadašnjeg ministra unutarnjih poslova, a današnjeg predsjednika HDZ-a Tomislava Karamarka zajedno s gradonačelnikom Obrovca za malverzacije s prostornim planom u Obrovcu. Po njegovim tvrdnjama Župan je pogodovao Karamarku i njegovim rođacima na način da je zonu u kojoj oni imaju zemljišta preinačio u građevinsku i time povećao vrijednost tih nekretnina.
– Kad smo pogledavali prostorne planove za tu regiju primijetili smo da se smanjuju u većini drugih parcela, a proširuju upravo na te parcele koje su u vlasništvu ministra Karamarka i time to postaju ekskluzivne građevinske zone, čime se stječe i osnova sumnje da su lokalne vlasti pogodovale Tomislavu Karamarku. Dakle nesporno, jer nitko drugi nije zaradio takvim zahvatom – mijenjajući prostorni plan u korist Tomislava Karamarka i njegovih bliskih rođaka pretvarajući to u ekskluzivnu građevinsku zonu na moru gdje je netaknuta priroda i gdje nema drugog građevinskog objekta, rekao je tada Podumljak.