Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Naletjeli na ranjenog lava

Autor:

27.10.2008. 23:00
Naletjeli na ranjenog lava


Odigrali su puno više nego što su njihove objektivne mogućnosti, a mi smo odigrali ispod svake kritike. Trebamo što prije zaboraviti ovu utakmicu i već se okrećemo Trogiru u petak


Prije puta u Dubravu mogao se osjetiti veliki optimizam iz riječi igrača Borik-Puntamike. Najviše na čemu je građen takav optimizam je činjenica da u KK Dubrava nisu baš “cvjetale ruže”, uzimajući u obzir njihova dva uzastopna poraza i promjenu trenera nakon samo dva odigrana kola. U Borik-Puntamici igrali su na kartu nemira i rastrojenosti u redovima domaćina, ali kako svako lice ima svoje naličje tako je u trenutku podbacivanja lopte Dubrava prikazala dijametralno suprotnu sliku od očekivanog razvoja situacije. Ostvarila se teorija o “ranjenom lavu” i “uplašenom janjetu”.
Upravo tako je izgledalo 40 minuta loptanja pod obručima u Dubravi. Od samog početka košarkaši Dubrave zasuli su koš “zelenih” i razliku povećavali iz minute u minutu. Svi pokušaji trenera Bujana da vrati svoje pulene u utakmicu bili su bezuspješni jer subotnje izdanje Dubrave bi bilo vjerojatno dovoljno za poraziti i nekog kvalitetnijeg regionalnog ligaša. U lošoj predstavi Borik-Puntamike najmanje loši bili su tek nekolicina igrača, a jedan od njih je bio i Marko Žorž koji je s 12 koševa koliko-toliko pomogao da poraz ne bude još veći.
– Teško je objasniti situaciju koja se dogodila u toj utakmici. Ipak ta teorija o pozitivnom šoku nakon promjene trenera izgleda da ima smisla. Dubravini igrači su od prve minute krenuli kao da im se radi o životu ili smrti. Mi smo reagirali na to na najgori mogući način gubeći lopte i brzopletošću u napadu. Da smo stali na loptu i pokušali igrati na duže i organiziranije napade možda bismo i bolje prošli – započeo je Žorž.
Hoće li ovaj visoki poraz utjecati na psihu igrača?
– Sigurno da nam nije svejedno što smo izgubili ovolikom razlikom i na ovakav nazovimo ga “ružni” način. Inače Borik-Puntamika tradicionalno loše prolazi na gostovanjima u Dubravi, ali ovakav poraz je stvarno nešto što je čista psihologija, jer oni stvarno nisu toliko bolji od nas kao što rezultat prikazuje. Odigrali su puno više nego što su njihove objektivne mogućnosti, a mi smo odigrali ispod svake kritike. Trebamo što prije zaboraviti ovu utakmicu i već se okrećemo Trogiru u petak.
Tamo će vas opet čekati dosta nezgodan protivnik, pogotovo u psihološkom smislu?
– Istina. Trogir je momčad koja je u sličnoj situaciji kao i mi prije četiri godine kad smo ušli u A-1 ligu. Toliko inspiracije, motivacije i rasterećenosti je kod njih sada da jednostavno daju tristo posto na terenu. To jamči vrlo neizvjesnu utakmicu u kojoj će nam, nadam se, naše četvorogodišnje veće iskustvo pomoći da se jedan put i mi veseliji vratimo kući s gostovanja – rekao je za kraj Marko Žorž.