Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Poginuo vozač, suvozačica teško ozlijeđena

Autor: Suzana Bandić

27.10.2009. 23:00
Poginuo vozač, suvozačica teško ozlijeđena

Foto: Filip BRALA



Do prometne nesreće došlo je kada se vozač osobnog vozila iz pravca Bilog Briga uključivao u ulicu Hrvatskog sabora oduzevši pri tom prednost prolaska teretnom vozilu
U teškoj prometnoj nesreći koja se jutros u 9.40 sati dogodila na zadarskoj zaobilaznici u Ulici Hrvatskog Sabora smrtno je stradala jedna osoba, a jedna je teško ozlijeđena.
Kako su izvijestili iz PU zadarske u nesreći su sudjelovali osobno vozilo marke “ford mondeo” i teretno vozilo marke “man”, oba zadarskih registarskih oznaka.
Smrtno je stradao vozač osobnog automobila Borislav Vunić (65) dok je njegova 71-godišnja supruga Dinka, koja je sjedila na suvozačkom mjestu, teško ozlijeđena. Vozač teretnog vozila, 40-godišnji Ante Gulan iz Galovca, prošao je bez ozljeda.
Do prometne nesreće došlo je kada se vozač osobnog vozila, krećući se ulicom Put Biliga, uključivao u ulicu Hrvatskog sabora. Pri skretanju ulijevo on je oduzeo prednost prolaska teretnom vozilu koje se tom ulicom kretalo iz smjera jugozapada prema sjeveroistoku, pa je teretnjak u nemogućnosti kočenja, svojim prednjim lijevim dijelom udario u vozačeva vrata na osobnom vozilu. Zbog siline udarca nesretni je Vunić na mjestu preminuo.
Žena je kolima Hitne medicinske pomoći prevezena u zadarsku Opću bolnicu gdje joj je pružena liječnička pomoć. S teškim ozljedama glave i prsnog koša smještena je na Odjel neurokirurgije, no, prema posljednjim informacijama, izvan je životne opasnosti.
Za vrijeme trajanja očevida i uklanjanja vozila sa ceste, koje je trajalo gotovo pet sati, ulica Hrvatskog sabora bila je zatvorena za sav promet.
Od početka ove godine na zadarskim je cestama u prometu poginulo ukupno 18 osoba, od čega ih je 16 živote izgubilo u prometnim sredstvima, a dvoje kao pješaci.
Prema podacima Državnog zavoda za statistiku, tijekom protekle, 2008. godine, na zadarskim cestama poginulo je ukupno 26 osoba, od čega 19 u prometnim sredstvima, a šest kao pješaci.
 
— Slika
Od siline udarca vozač osobnog automobila na mjestu je preminuo