Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Con: Obranu igra cijela momčad

27.10.2010. 22:00
Con: Obranu igra cijela momčad


Zna se da obrambeni učinak ne ovisi samo o najužoj obrani, u ovom slučaju o nas trojici u zadnjoj liniji – kaže Con


Samo su Istra 1961 (24) i Hrvatski dragovoljac (26) primili više golova od Zadra u dosadašnjih 12 kola Prve HNL. Previše?
– Sigurno da je previše. Nije teško zaključiti da bi nam bodovni učinak bio bolji da smo barem poneki gol manje primili. Tko je kriv? Svi smo krivi. Zna se da obrambeni učinak ne ovisi samo o najužoj obrani, u ovom slučaju o nas trojici u zadnjoj liniji. Obranu igra ili ne igra cijela momčad – kaže Marin Con, koji se nakon povratka Stjepana Skočibušića u momčad s korektora preselio na poziciju lijevog stopera.
– Kada bi me se pitalo uvijek bi se odlučio za mjesto desnog stopera. No, nisam došao u Zadar birati pozicije na kojima ću igrati, pa sam i ovako zadovoljan. Povratak Skočibušića je veliki dobitak, bez obzira što još uvijek nije potpuno spreman. Skočibušić je i protiv Hrvatskog dragovoljca pokazao da može odigrati na rutinu i iskustvo. Osim toga dobili smo i jednog igrača više u zadnjem redu, a to znači i bolju konkurenciju.
Kad je riječ o konkurenciji u Zadru je situacija jasna. Za tri mjesta u momčadi koja su najbliža vrataru konkuriraju četvorica igrača, uz Skočibušića i Cona tu su još Puljić i Glumac. Dakako, i Milin, no na njega Zebić (za sada) ozbiljnije ne računa.
– Ako smo svi na broju jedan od nas će na klupu, a to je svakom motiv više da pokušamo izboriti mjesto u momčadi.
Poput njegovih suigrača ni Con ne krije da je Zadar strahovao u Kranjčevićevoj nakon što je Hrvatski dragovoljac početkom drugog poluvremena smanjio na 2:1.
– Dosta smo toga slušali o tome da je Hrvatski dragovoljac dobra momčad koja stvara prilike, ali ima problema u realizaciji. Osim tog opterećenje su nam bili lanjski, ali i neki ovosezonski porazi na gostovanjima na kojima smo trebali osvojiti najmanje bod. Sa svime time smo se borili, možda i više nego s protivnikom na terenu. Na kraju smo uspjeli i sigurno je da nakon te utakmice svi lakše dišemo.
Još bi se lakše disalo kad bi u subotu (17 sati) Zadar na Stanovima uspio pobijediti Split.
– Split je treći na ljestvici i njihove igre pokazuju da je riječ o vrlo kvalitetnoj momčadi. Bez obzira na to mi nemamo previše izbora, posebno nakon domaćeg poraza od Šibenika. Kako god znamo moramo protiv Splita osvojiti tri boda.
 


 IZOSTAO SAMO JEDNOM




Marin Con ove je sezone debitirao u Prvoj HNL i u 12 kola upisao je 11 nastupa, svaki put po 90 minuta. U momčadi nije bio jedino protiv Cibalije u 4. kolu. Bila je to utakmica koja je odigrana nekoliko dana nakon što je Conu umrla majka. Postigao je Con i jedan gol, u 8. kolu na Stanovima protiv Istre 1961. Inače, u Zadar je Con došao ovo ljeto iz drugoligaša Pomorca.