Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Odlična atmosfera uz veliki oprez

27.10.2010. 22:00
Odlična atmosfera uz veliki oprez


Što god je dogovoreno u pripremama tih utakmica je maksimalno ispoštovano što je znak da funkcioniramo na najbolji mogući način, pod uvjetom da smo zdravi – kaže Juran


U svlačionici Borik-Puntamike vlada odlična atmosfera, a kako i ne bi kad se zbrajaju pobjede s kojima su se Puntamičani izvan svih očekivanja našli na čelu ljestvice. Uz odličnu atmosferu osjeća se i određen oprez, jer se ne želi previše zanositi trenutačnom situacijom koja bi se nakon poraza ili dva mogla bitno poremetiti. Euforija je zabranjena riječ u stožeru zelenih, a pogotovo u drugom dijelu tjedna kad se vrše posljednje pripreme za novo kolo koje Puntamičane u nedjelju u 18 sati odvodi u Trogir. Pomoćnik trenera Plantaka, Ivan Juran, predviđa teško iskušenje, iz dva razloga. Prvi je vrući trogirski parket gdje gostima nije nimalo lako doći do bodova, a drugi je nastavak sage o ozljedama koje ih muče već drugi tjedan.
– Uistinu smo startali izvan svih naših očekivanja, za što najveća zasluga pripada igračima te treneru koji je od početka priprema i kroz svaki trening im usađivao sve ono što se moglo vidjeti u ta tri dvoboja. Što god je dogovoreno u pripremama tih utakmica je maksimalno ispoštovano što je znak da funkcioniramo na najbolji mogući način, pod uvjetom da smo zdravi. Kako ćemo dalje ne znamo, dosta toga će ovisti kako o nama samima tako i o protivnicima koji nam slijede.
I u Trogir po pobjedu
Sljedeći protivnik je Trogir. S briljantnim predstavama u prva tri kola doveli ste se u situaciju da u Trogir odlazite s određenom hipotekom napada na četvrtu pobjedu.
– Unatoč činjenici da smo suvereno dobijali u uvom uvodnom dijelu, ne treba se zanositi i stavljati neko breme favorita na naša leđa. Prije svega ova momčad je izrazito mlada i neiskusna te će biti sigurno oscilacija, lošijih igara a samim time i poraza. To ne znači da smo potpisali predaju pred odlazak u Trogir, jer ćemo i tamo kao u svakoj dosad utakmici stremiti ka uzimanju punog plijena, no s obzirom na protivnika i njegov neugodni domaći parket te na zdravstveno stanje u našoj momčadi zaključak je da će trebati biti na vrhunskoj razini ako se misli ostvariti i četvrti uspjeh.
 Ova posljednja pobjeda kontra Sinjana bila je prava demonstracija moći, pogotovo u obrambenom dijelu gdje ste dopustili protivniku da vam zabije rekordno minimalan broj poena (44).
– Bila je to utakmica u kojoj smo imali dosta straha od Sinjana koji su pokazali igru ispod njihovih stvarnih mogućnosti, pa je rezultat dosta nerealan s obzirom na pravu sliku i kvalitetu te momčadi. Bili su indisponirani, dobro, i mi smo im sa svojom granitnom obranom i željom u tome pomogli, no ovolika razlika na kraju dosta je iskrivljena slika realnog stanja.
Ozljede najveći neprijatelj
I pred tu utakmicu imali ste dosta problema s ozljedama, pa je na kraju ispalo da ste odigrali najbolju utakmicu do sada.
– Kroz prošli tjedan problemi sa zdravljem naših igrača naglo su poremetili radnu atmosferu na treninzima. Ti problemi s određenim igračima nastavili su se i u ovom tjednu te nam to najviše odmaže u pripremi gostovanja u Trogiru, a samim time i naša očekivanja spušta na niže grane. Unatoč činjenici da smo protiv Alkara odigrali odlično, činjenica je da u toj utakmici nismo mogli računati na Troskota koji još nije zaliječio svoje koljeno. Također Škifić nije bio u mogućnosti pružiti igru ni blizu one protiv Darde zbog problema sa zglobom. Dević nam se polako vraća, no njegov stari učinak možemo očekivati tek u budućnosti, jer je jako dugo izbivao s parketa. Također nakon nedjelje nam je u probleme upao iznimno bitan igrač u našoj koncepciji, a to je Čakarun koji ima problema s leđima što nas dovodi u nezavidnu situaciju pred odlazak u Trogir.
Ipak Trogir djeluje mnogo skromnije za razliku od prijašnjih sezona. Nema tu više klasa kao Bizace, Drezge i Delaša.
– Istina da su odlaskom tih važnih njihovih karika izgubili određenu kvalitetu, no imaju kompaktan kolektiv, iznimno borben i sposoban napraviti rezultat. Trogir je uvijek bio nezgodan teren, sjetimo se preklani kad smo jedva uspjeli 20 razlike na poluvremenu odvesti do pobjede. Lani smo imali plus 10 na pluvremenu, a na kraju izgubili. Nemaju neka velika imena, ali su pokazali recimo pobjedom na svom terenu protiv Svjetlosti da su u stanju zapapriti i najvećim konkurentima za ulazak u Ligu za prvaka – za kraj je kazao Juran.


 PREPOZNATLJIV STIL VEĆ ŠEST SEZONA




Osim činjenice da u tri kola imate maksimalnih šest bodova sigurno veseli da u svakoj od te tri utakmice ste uvijek imali nekog drugog igrača koji je iskočio iznad ostalih i predvodio vas do pobjede. U prvoj protiv Darde to je bio Škifić, u Dubravi je potegao Marić, a Alkar je načeo i dotukao Mikulić.
– Borik-Puntamika već šestu sezonu u nizu koliko igra u A-1 ligi gaji određen stil po kojem nas svi u Hrvatskoj prepoznaju. U našem rosteru su uvijek mladi zadarski igrači koji su našpanani do maksimuma u dokazivanju svoje vrijednosti. Borbenost i agresivnost koja ide do bacanja u reklame je naš zaštitni znak i našem sustavu nema mjesta za neke zvijezde ili igrače sa povlaštenim statusom. Sve to dovodi do pojave tog kolektivnog duha, do velikog zajedništva koje na terenu djeluje u pravcu one mušketirske: „svi za jednoga jedan za sve”. Ove sezone smo posebno u tom ritmu, jer smo okupili iznimno mladu i motiviranu momčad u kojoj svi žive sportski te su dobra klapa što je najbitnije u svakom kolektivu, a pogotovo u sportskom. Formula ili postulat na kojem se bazira naš stil igre je najednostavniji, a opet i najteži za ostvariti. Intencija nam je da nam se igra i u napadu i u obrani bazira na učinku svih pet igrača. Pošto visinom nismo dominantni upravo u toj kolektivnoj igri uspijevamo sakriti naše nedostatke, a vrline istaknuti. Odatle dolazi da smo unatoč hendikepu visine jako uspješni u napadačkom skoku, osvojenim loptama što nam umnogome olakšava igru napadu.