Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

21 C°

Sarić: Igrao sam više nego što sam očekivao

27.10.2011. 22:00
Sarić: Igrao sam više nego što sam očekivao


Ovo ljeto nisam bio siguran ni hoću li i dalje biti u prvoj momčadi – kaže Sarić


Ante Sarić (1992.) sezonu je počeo kao alternativa Josipu Bilaveru na desnom boku. S obzirom da Bilaver svoju poziciju drži godinama, Sarić je znao da neće lako do prilike. Međutim, nakon 12 kola Sarić je došao do 10 nastupa. Ozljede i izostanci igrača iz zadnje linije (Mario Bilen, Marin Con, Mihael Kovačević) otvorile su lanjskom junioru prostor na poziciji stopera.
– Tako se posložilo da sam imao dosta prilika. Iskreno, ovo ljeto nisam bio siguran ni hoću li i dalje biti u prvoj momčadi – kaže Sarić s kojim je iz prošlogodišnje juniorske generacije u prvom sastavu i Luka Begonja. Na Stanovima je Sarić još od drugog razreda osnovne škole. Počeo je u tićima, a nedavno je pokazao da bez poteškoća može na kraj izaći i s napadačima Dinama.
Nakon desnog stopera mladi je Zadranin u Vinkovcima igrao na poziciji zadnjeg veznog. Jakov Surać i Igor Banović izostali su zbog žutih kartona pa se Dalibor Zebić odlučio za Sarića kao korektora ispred zadnjeg reda.
– U Vinkovcima smo igrali tako da smo samo pazili kako ne primiti gol. Kad je Cibalia povela sve je bilo gotovo. Ništa, to je nastup koji treba što prije zaboraviti.
Kakav se nastup očekuje protiv Slaven Belupa.
– Svi očekujemo mnogo bolju igru od one koji smo pokazali u Vinkovcima.
Sarić je u pretprošlom kolu protiv Dinama ušao nakon 15-ak minuta igre umjesto ozlijeđenog Kovačevića. Izvedba je bila besprijekorna.
– Igrač na klupi ne očekuje da će u igru nakon 15 minuta, ali protiv Dinama je tako ispalo. Premda se sve vrlo brzo dogodilo nije me bilo strah. Pomogli su mi suigrači i publika koja nas je sve nosila do te pobjede. Najbolje bi bilo kada bismo protiv Slavena ponovili igru i pristup koji smo imali protiv Dinama.


 SLAVEN BEZ MARASA I MUJANOVIĆA




– Iako u klubu zbog ispadanja u kupu vlada veliko nezadovoljstvo, jer nitko nije očekivao da će naša momčad posrnuti s Vinogradarom, sve su oči uprte u sljedeće kolo u kojem Slaven Belupo gostuje u Zadru, koji je u dosadašnjem prvenstvu na svom travnjaku pobijedio naša dva najbolja kluba – Dinamo i Hajduk – piše na službenoj internet stranici Slaven Belupa.
Alen Maras u prošlom kolu u dvoboju sa Šibenikom dobio je treću javnu opomenu i morat će propustiti gostovanje na Stanovima. Nakon ozljede mišića na Kup utakmici u Mladini za Zadar neće biti spreman ni Goran Mujanović.