Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Miletić: Nakon 20 godina lokalna vlast nam ostavlja spomenik gluposti

Autor: Suzana Bandić

27.10.2012. 22:00
Miletić: Nakon 20 godina lokalna vlast nam ostavlja spomenik gluposti

Foto: Marin GOSPIĆ



Mještani Ražanca i okolnih mjesta održat će mirni prosvjed u srijedu u 9.00 sati ispred prostorija općinske zgrade, a s ciljem da u zadnji trenutak pokušaju iznaći rješenje kako im repetitor HT-a ne bi bio postavljen uz kuće


Osamdesetak mještana Ražanca i okolnih mjesta okupilo se u prostorijama tamošnje osnovne škole zbog nezadovoljstva gradnjom repetitora Hrvatskog telekoma na Škulića glavici, svega 30-ak metara od prvih obiteljskih kuća. Mještani su se prvi put spontano okupili još prošli tjedan nakon što se na toj lokaciji pojavio radni stroj. Iako se izvođač radova zajedno s predstavnikom HT-a povukao, mještani su suočeni s grubom činjenicom – taj je teleoperater prikupio svu potrebnu dokumentaciju za gradnju.
– Mi smo u školskim prostorijama iznijeli problem te gdje je i zašto nastao, ali bojimo se da smo dovedeni pred gotov čin. Ono što je najžalosnije u cijeloj priči jest činjenica da je naša općinska vlast bila upoznata sa svime, iako su nam tvrdili suprotno – kaže Edmund Miletić, predjednik ražanačkog mjesnog odbora dodajući kako je to razvidno iz lokacijske dozvole koja je HT-u izdana još prije dvije godine i u kojoj je naznačio da je lokalna vlast obaviještena, no kako nije reagirala, da je zaključeno kako su suglasni.
– Postojala je i javna rasprava o tome u Županiji, ali su se naši čelnici oglušili na to što mi shvaćamo kao prešutni dogovor – kaže Miletić dodajući kako je žalosno da u 20 godina vladavine te iste vlasti i načelnika Dragutina Miočića iza njih ostaje samo taj “spomenik gluposti” na ulazu u mjesto.
– Da su barem sagradili kakav vrtić ili bilo što da su korisno učinili – zaključuje Miletić koristeći ovu priliku kako bi sve mještane pozvao na mirni prosvjed najavljen za srijedu u 9.00 sati.
– Dogovorili smo se da ćemo doći pred općinu i da ćemo od načelnika i ostalih u Općini zatražiti da nam se očituju. To je na žalost sve što sada možemo – kaže Miletić napominjući kako je za srijedu sazvana i izvanredna sjednica te da se nada kako će općinski čelnici sada barem nešto pokušati. Rješenje koje je dopisom ponudio načelnik Miočić o premještanju 300-tinjak metara dalje, kaže kako mještani drže glupošću jer da bi to značilo kako se bazna stanica pomiče od kuća u Škulićima i prebacuje u dvorište Rudićima.