Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

24 C°

“Glagoljicom ispisana ljubav” za Ligu

27.10.2016. 22:00
“Glagoljicom ispisana ljubav” za Ligu


Glagoljicom ispisana ljubav, naslov je knjige iza koje stoji poruka ljubavi, ali i velika humanitarna akcija.
– Gotovo godinu dana je prošlo od inicijalnih razgovora s Vladislavom Tomčukom da se ujedinimo u akciji koja je potrebna. Jer nije normalno da ovoliki grad kao što je Zadar nema aparat za zračenje. Empatija koju su pjesnici iskazali, stavljajući ljubav na prvo mjesto, je ono što nas vodi kroz ovu priču, kazala je Emilija Mijatović na jučerašnjoj konferenciji za novinare u dvorani Matice hrvatske u Zadru. Napomenula je kako se nakon predstavljanja knjige, te druženja u Nadbiskupskom sjemeništu Zmajević, kreće po cijeloj Hrvatskoj.
– Ta priča je velika i ni mi nismo svjesni koliko. Velika je stvar da se toliko pjesnika javilo, kazala je Mijatović.
Kao nakladnik knjige pojavljuje se Ogranak Matice hrvatske u Zadru, a njen predsjednik Božidar Šimunić je kazao kako je zamisao inventivna, domišljata, da se 62 pjesnika svrsta u jednu knjigu, da se njihove pjesme transliteriraju u glagoljicu.
– Time je realizirano više stvari, akcija je humanitarna, više korisna. Time se i glagoljica popularizira, a i pjesnici će dobiti veći publicitet, kazao je Šimunić.
Elvira Katić je napomenula kako su knjigu prije izlaska pročitali Ivan Aralica i Luko Paljetak.
Sav prihod od prodaje namijenjen je Ligi za borbu protiv raka za kupnju aparata za zračenje, koji će biti predan Općoj bolnici Zadar.


 KAKO DONIRATI?


Ukoliko se žele donirati novčana sredstva za potrebe kupnje aparata za zračenje onkoloških bolesnika u Općoj bolnici Zadar, to se može učiniti popunjavajući sljedeće podatke: ime i prezime uplatitelja, u korist Opće bolnice Zadar, IBAN: HR8923900011500102784, svrha – aparat za zračenje, model HR00, poziv na broj 27102016.