Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

11 C°

Opasna vanjska linije Arene

Autor: Šime Ćurko

27.11.2008. 23:00
Opasna vanjska linije Arene

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Prije svih Saša Breščić, lijevi vanjski, koji je došao iz Poreča i Rožman, desni vanjski. To su dva najopasnija igrača Puljana – kaže Žeravica
Tomislav Škulić i Domagoj Surać godinama su bili rješenja na poziciji kružnog napadača Zadra, a priliku je na tom mjestu, ovisno o sezonama dobivao i Bruno Franković. Prošle ljeto Škulić je otišao u Arbanase gdje kombinira trenerski i igrački posao, Suraća je pred početak sezone Zoran Mikulić pozvao u Split i Zadar se našo u problemima. Rješenje je ipak pronađeno u Anđelu Žeravici koji je došao iz Crikvenice i s Frankovićem zatvara poziciju pivota.
– Prije Crikvenice, gdje sam bio pola sezone, igrao sam za Solin, zatim sam dvije i pol godine bio u Splitu, pola godine u Medveščaku, potom Crikvenica i sada Zadar gdje me pozvao Roko Paleka. Zadar je prošle zime bio na pripremama u Crikvenici gdje smo igrali trening utakmicu. Tu smo uspostavili prvi kontakt, a ovo ljeto moj se dolazak u Zadar i realizirao – objašnjava Žeravica koji je sa Zadrom postigao takav dogovor da trenira četvrtkom i petkom, a subotom su na rasporedu utakmice.
– Živim u Splitu gdje sam na drugoj godinu Pravnog fakulteta. Studiranje nisam želio napustiti tako da sam tražio sa Zadrom takav dogovor da bih mogao i igrati i studirati. Za sad sve to dobro funkcionira.
Dobro gura i Zadar, u Prvoj Dukat ligi više bodova ima samo Buzet, a u utorak su Zadrani iz Kupa izbacili premijerligaša Split.
– Sa Splićanima sam putovao na utakmicu i kasnije se s njima vratio. S obzirom koliko smo bili oslabljeni neigranjem Jeraka, Buovca i Mijolovića malo tko je očekivao našu pobjedu. I ja kao da nisam vjerovao sve dok nije istekla posljednja sekunda. Split je igrao s najjačom momčadi od prve minute, samo Nekić nije nastupio. Ne znam jesu li nas podcijenili, ali svakako je da nisu očekivali tako dobar Zadar i to bez trojice igrača.
Zadar u napadu puno toga gradi na Žeravici, vanjski igrači ponekad i pretjeruju sa spuštanjem lopte na Žeravicu, čak i kad imaju otvoreni prostor za šut.
– Moj je posao otvarati sebi i vanjskim igračima što bolju poziciju za udarac. Jako dobro sam se u napadu slagao s Jerakom, a sada kad se ozlijedio pokušavam se što bolje uigrati s onima koji igraju na Jerakovom mjestu.
Protiv Arene subotnjeg protivnika, Žeravica je igrao u dresu Crikvenice.
– S tom pobjedom na polusezoni bismo imali dosta čistu situaciju i bez obzira na ishod utakmice u Đakovu u posljednjem s dva boda protiv Arene ostajemo u vrhu. Protiv Arene je najvažnije zaustaviti njihovu vanjsku liniju, prije svih Sašu Breščića, lijevog vanjskog koji je došao iz Poreča i Rožmana, desnog vanjskog. To su dva najopasnija igrača Puljana.
U nekom raspletu Zadar jesen može završiti kao viceprvak.
– Sve ovisi o utakmici s Arenom. Sigurno je da smo nakon Splita puni samopouzdanja, no ne smijemo padati u euforiju. S dva boda protiv Arene u Đakovo bismo išli još sigurniji u našu kvalitetu i vjerujem da ni Đakovo ne bilo bilo samo izlet. Posebno ako putujemo dan prije utakmice.


 ZA PREMIJER LIGU NUŽNA POJAČANJA


Kakvi su izgledi Zadrana za drugo mjesto u Prvoj ligi?
– Dosta dobri. To je liga u kojoj je samo Buzet odlično pokriven na svim pozicijama, što se vidi i po njihovom rezultatu. Nakon njih Zadar je drugi po kvaliteti budući da imamo dovoljno igrača za sve pozicije. Svima ostalima nešto nedostaje, Gorica ima problema s krilima, Crikvenica s pivotom… Bez obzira na to vjerujem da je svima u Zadaru jasno da se, želimo li u Premijer ligu, moramo pojačati. Zato na polusezoni treba dobro razmisliti oko eventualnih pojačanja, koga dovesti i na kojim pozicijama. Jasno, pitanje je i s koliko novca klub raspolaže i može li se dovoditi još nekoga za određeni novac ako se finanicjski ne riješe igrači koji su sada u momčadi.




 ŽERAVICA U ZADRU


Kolo Najecanje Rezultat Golova
1. PDL Zadar G. – Buzet 26:34 6
2. PDL Crikvenica – Zadar G. 35:29 4
3. PDL Zadar G. – Gorica 26:25 4
4. PDL Zadar G. – Županja 33:28 2
5. PDL Prelog – Zadar G. 29:32 4
6. PDL Zadar G. – Solin 27:27 3
7. PDL Kaštela Ad. – Zadar G. 25:24 6
8. PDL Zadar G. – Slatina 27:22 6
9. PDL Trogir – Zadar G. 26:27 3
– Kup Zadar G. – Biograd 29:19 1
– Kup Zadar G. – EMC Split 27:26 5