Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Pobjeda donosi Ligu za prvaka

Autor:

27.11.2008. 23:00
Pobjeda donosi Ligu za prvaka

Foto: Filip BRALA



Trojac Petković, Mimica i Bilan je najveća prijetnja te ćemo morati odigrati agresivnu obranu kako bismo im onemogućili brze napade kojima obično teže u igri – kaže Jurjević
Osmo kolo A-1 lige donosi derbi kola u kojem Borik-Puntamika gostuje na Baldekinu protiv Šibenika. Obje momčadi su pobijedile četiri puta i dijele skupa s Kvarnerom drugo mjesto na ljestvici. No, imperativ pobjede je pred Šibenčanima i to je karta na koju bi Puntamičani trebali igrati kako bi došli do eventualne pobjede. Šibeniku će ovo biti peta utakmica koju igra pred svojom publikom te su ove sezone prezentirali dva lica: od odličnog na svom terenu do lošeg u gostima. Najveća snaga im je mladi razigravač Luka Petković (6,4 asista po ut.) te odličan šuter Ivan Mimica (21 poen po ut.,19/38 za tri), dok pod košem velike probleme protivnicima čini 212 cm visoki Miro Bilan (7,4 skoka po ut.). Imaju veliko iskustvo u 36-godišnjem Petru Malešu te su ove sezone doveli prošlogodišnjeg igrača Splita Sinjanina Antu Bilobrka i nekadašnjeg igrača Zadra Marija Filipovića. Odličan poznavatelj svih potencijalnih opasnosti za Puntamičane je Marin Jurjević, koji paralelno s pripremama za derbi na Baldekinu marljivo uči za ispite na studiju prava koji pohađa izvanredno u Splitu.
– Moram misliti na svoju budućnost jer ipak košarka mi ne može osigurati egzinstenciju te tako malo nalazim slobodnog vremena između treninga i napornog učenja.
Idemo na Baldekin rasterećeni, jer možemo više dobiti nego izgubiti u toj utakmici. Šibenik je godinama u vrhu A-1 lige i iako su prodali dva najjača igrača pred ovu sezonu, Drezgu (Zagreb) i Vrkića (Split) imaju respektabilnu momčad. Trojac Petković, Mimica i Bilan je najveća prijetnja te ćemo morati odigrati agresivnu obranu kako bismo im onemogućili brze napade kojima obično teže u igri – kaže Jurjević.
Koji su aduti Borik-Puntamike u toj utakmici? S pobjedom bi napravili golem posao.
– Mislim da je naš najveći adut kolektiv što smo i pokazali dosad. Iako nismo odigrali još onako kako stvarno znamo i možemo, postigli smo odličan uspjeh pobijedivši u četiri utakmice. Smatram da ima još dosta rezerve kod svakog od nas, ali nam nisu na ruku išle ozljede koje nas pogađaju zadnje vrijeme i došlo nam je dosta novih igrača pa se još doslovno uigravamo. No, idemo u Šibenik odigrati muški i ako uspijemo pobijediti, ne samo da ćemo osvojiti zlata vrijedna dva boda u gostima nego bi izravnog konkurenta udaljili od nas na pristojnu razdaljinu.
Kakva je situacija s ozljedama? Problem sa skočnim zglobom vas je udaljio s gostovanja u Brodu.
– Imao sam problema s tim skočnim zglobom, ali već je prošlo dva tjedna i situacija je sad puno bolja. Igrat će svi iako se Čiklić muči s bolnim koljenom te su Dević i Đugum u problemima, no stisnut će zube i odigrati, jer imamo veliku šansu riješiti našu situaciju eventualnom pobjedom. Kad bismo uspjeli skinuti Šibenčane, imali bismo dvije domaće utakmice s Alkarom i Cedevitom, što bi nam, ako pobijedimo, sigurno osiguralo kartu za Ligu za prvaka – zaključio je lijepim željama Marino Jurjević.