Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Bibinjci traže izlazak iz mini krize

Autor: Nebojša Gunjević

27.11.2009. 23:00
Bibinjci traže izlazak iz mini krize

Foto: Filip BRALA



Otkad je Ivica Jelić došao u Bibinje, momčad je u pet susreta dobila dva puta, a tri puta je pobijeđena
Ovogodišnje blistavo iznenađenje muške odbojkaške Prve B lige, momčad Zadra, u osmom je kolu slobodna. Trener Marin Masnić je, nakon slavonske mini-turneje u kojoj su pobijedili Valpovku i Vukovar, “vrtoletima” dao tri slobodna dana kako bi Zadar, odmoren, mogao još više podići radnu temperaturu na predstojeće dvije utakmice do kraja prvoga dijela prvenstva te ga po mogućnosti trijumfalno završiti. Ako ih do sada netko možda nije uzimao ozbiljno, a takvih nije bilo malo, nakon sedam uzastopnih pobjeda, od kojih tri gostujuće s maksimalnih devet osvojenih bodova, morat će to što prije početi činiti. Igračima Zadra sjaje lica kada ih srećete na ulici, a to je tako lijepo vidjeti u sivoj recesijskoj jeseni. Ako ovih dana možda vidite koga tko naizgled bezrazložno sjaji, a ne sliči vam na sveca, znajte da je to odbojkaš Zadra.
Zadranke s Mladosti
Na Višnjiku će danas s početkom u 17 sati zaigrati ženski sastav Zadra. “Višnje” nemaju tako briljantan skor kao njihov muški sastav, ali i njihovih pet pobjeda u sedam kola s pomlađenim timom odličan su rezultat. Zadranke su na petom mjestu ljestvice s 14 bodova i 3 boda zaostatka za vodećim, a u goste im dolazi druga ekipa Mladosti, trenutačni lider Prve B lige. Mladenka Vrkić puna je opreza i govori da su prošlo kolo protiv Novoga Zagreba mogle dobiti, ali im je nedostajalo ono “malo”, toliko potrebno za pobjedu. Bile bi prve da su u Novom Zagrebu pobijedile, no previše je ipak od jednoga kluba očekivati čuda u oba spola.
– Ne očekujem mnogo, ali treba se boriti kao i svaki put. Igračice Mladosti su mlade no imaju igru i visinu, sve. Jedini nam je plus što igramo doma i neće biti toliko treme. S dosadašnjih pet pobjeda i dva poraza sam zadovoljna. Mislim da ipak ne možemo očekivati nešto previše – rekla je Mladenka Vrkić, kapetanica Zadrova mladog odbojkaškog broda.
Protiv Mladosti neće igrati Katina Zubčić koja ima zdravstvenih problema, a na njenom mjestu zaigrat će Andrea Martinović. Jedini plus o kojem Mladenka govori za “višnje” je uistinu velik plus jer u Zadrovoj dvorani gošće godinama teško i rijetko osvajaju bodove pa očekujemo čvrstu i zanimljivu utakmicu. Premda Zadranke u svojim izvedbama ove godine ipak dosta osciliraju, nadamo se da će na utakmici s Mladosti amplituda doseći gornju vrijednost u plusu za istinsko uživanje publike.
Rovinj u Bibinjama
Bibinjski Goran nije uspio bodovno kapitalizirati dolazak novoga trenera. Otkad je Ivica Jelić došao u Bibinje momčad je u pet susreta dobila dva puta, a tri puta je pobijeđena. Posebno je težak posljednji gostujući poraz protiv Zrinskoga, od kojega su izgubili glatkih 3:0. A nekoliko sati prije Zadar je Zrinskoga “isprašio” istim rezultatom. Premda se očekivalo da će Goran imati lakši posao nego Zadar, jer je Zrinski s njima već bio umoran nakon utakmice s “vrtoletima”, bibinjski “tići” nisu se proslavili. O očekivanjima protiv Rovinja s kojim Bibinjci igraju danas s početkom u 17 sati u svojoj dvorani, koji je prošlu godinu igrao u Prvoj A ligi, i stanju u momčadi pitali smo trenera Ivicu Jelića.
– David Bugarija ima problema s leđima, ali vjerujem da će igrati. Momčad se priprema i mislim da je željna dokazati se protiv Rovinja barem dobrom igrom. Nadam se puno boljoj igri nego što smo igrali u Vinkovcima, Rovinj je među boljim momčadima u Prvoj B ligi i mislim da ćemo ukoliko se ukaže prilika pruženu šansu iskoristiti kako bismo napravili što povoljniji rezultat – rekao je Ivica Jelić.
Mladim bibinjskim “tićima” kao da su pokisla krila pa samo skakuću po zemlji neuspješno se pokušavajući odlijepiti ne bi li uzletjeti visoko koliko god mogu. Za početno prevladavanje gravitacije treba im možda još jedna domaća pobjeda, jedna u cijelosti dobra pobjeda koja će djelovati kao fen sušilac krila.


Druga liga – jug


Zadar II trenerice Martine Batur igra u svojoj dvorani na Višnjiku danas s početkom u 14,30 sati, kao predigra prvoj ekipi, također protiv lidera ali druge lige jug, Makarske, a “pahuljice” su već u nedjelju na jugu gdje će odigrati zaostalu utakmicu protiv Župe Dubrovačke. Drugi muški sastav Zadra putovat će skupa sa ženskom ekipom i odigrati utakmicu druge lige protiv Dubrovnika. “Garofulice” Tomislava Šimunića danas su domaćini u svojoj dvorani s početkom u 12 sati splitskim Brdima, a mlađe kadetkinje Bibinja kao predigru glavnom susretu u deset će sati snagu odmjeriti sa Šibenikom. Protiv Župe Dubrovačke u Kuparima danas će odigrati i Arbanasi-Neutra Karla Lisice, a Donat Julije Kaleb kod kuće u nedjelju s početkom u 11 sati dočekuje snažnu ekipu Sinja.