Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Cibaliji ništa za(dar)

Autor:

27.11.2009. 23:00
Cibaliji ništa za(dar)

Foto: Vedran SITNICA



Nadam se, iako to uvijek govorim prije odlaska na gostovanje, da je konačno došao kraj našim darovima – kaže Zebić
 Posljednje gostovanje nogometaši Zadra pred zimsku stanku odradit će u Vinkovcima gdje ih čeka ove sezone razigrana Cibalia. Poznata priča o bauku Zadrana na gostovanjima, za koje se u poslušali kaže da čim prijeđu Maslenički most gube utakmice, mogla bi dobiti i svoj sedmi čin (šest poraza na gostovanjima u nizu). Na Stanovima ipak se svi nadaju da je lošem nizu došao kraj, kao pred svako gostovanje do sada, a Cibalia ruku na srce i nije ove sezone protivnik za vađenje. Još uvijek boli onaj jedini poraz na Stanovima ove sezone u 1. kolu kad su Zadrani doživjeli hladan tuš s tri gola iza Ježine, a Dalibor Zebić se nada da će tako biti danas pored Bosuta samo s kojom loptom iza leđa Marijana Antolovića, vratara Cibalije.
– Ove sezone si jednostavno ne možemo dopustiti da razmišljamo o snazi protivnika kojem idemo na gostovanje, jer smo zaključili da moramo tražiti rješenje u našim redovima gdje nešto bude trulo čim se maknemo sa Stanova. Prema tome smo dosta poželjan gost, jer našim pristupom olakšamo posao svakom domaćinu. Nadam se, iako to uvijek govorim prije odlaska na gostovanje, da je konačno došao kraj našim darovima. Izgubiti nije sramota, ali jedino u slučaju da protivnik bude bolji i da iskoristi svoje prilike, a ne da mi budemo uvijek ti koji ćemo svojim greškama olakšavati posao domaćinu. Početak i kraj utakmice smo u pravilu odigrali na niskoj razini i tu bi trebali tražiti rješenje za ostvarenje pozitivnog rezultata. Moramo odigrati koncentrirano cijelu utakmicu, ali pogotovo s naglaskom na početak i kraj, pa neka pobijedi tko je bio bolji, a ne da svaki put čupamo kosu nakon takvih gostovanja – bio je opsežan u uvodu Zebić koji je istaknuo da ga Cibalijini problemi s izostancima (Milardović, Tomić, Lučić?, Pavličić?, Radotić?, Šimunac?) ne uzbuđuju previše, jer su u više navrata Slavonci pokazali da imaju širok kadar u kojem se ne zna tko će kad iskočiti u prvi plan.
– Njihovi problemi sa sastavljanjem momčadi ne trebaju uopće biti neki pozitivni znaci za nas, jer imaju jak kadar kojim ove sezone odlično dirigira Stanko Mršić. Idemo jednom čvrstom i snažnom domaćinu, koji nas je na kraju krajeva nadigrao u 1. kolu na Stanovima i uvelike nam otežao naš put kroz sezonu. Nadam se da ćemo uspjeti uzvratiti istom mjerom i tako zimsku stanku dočekati u vedrijem raspoloženju od ovoga trenutačno.
Sastav će se znati pred početak utakmice?
– Osim Mitrovića koji ima tri žuta svi konkuriraju za prvih 11 i to ću odrediti pred početak. Uglavnom tu neće biti nekih velikih iznenađenja, no zadržao bih taj izbor za sebe do početka same utakmice. Najveći razlog tomu je što imamo kod nekoliko igrača neke sitne ozljedice i pravo stanje ćemo znati neposredno prije samog kretanja lopte s centra – za kraj je kazao Zebić.
Očekivani sastav: Ježina – Puljić, Milin, Skočibušić (Jonjić) – Jozinović, Ćurjurić, Surać, Ljubičić (Jerbić), Bilaver – Terkeš, Šaranović (Santini).


Namjestilo im remećenje treninga


Tjedan u kojem se samo pričalo o aferi namještanja utakmica u kojima se isturilo Zadar kao jednog od najsumnjivijih nogometnih klubova u Hrvatskoj stvorilo je lošu atmosferu u kojoj su nogometaši Zadra bili primorani pripremati se za utakmicu s Cibalijom. Daliboru Zebiću je tako učinjena “medvjeđa usluga” u svim nastojanjima da se s Bosuta vrate s pokojim bodom.
– Pripreme za ovu utakmicu nisu baš protekle u najboljem raspoloženju, jer cijeli tjedan se samo priča o namještanju, a ne o Cibaliji što bi trebala biti glavna tema. Previše kamera na treninzima, povlačenja novinara za rukav i neugodnih pitanja na mobitel ne odražava atmosferu u kakvoj bi trebali pripremati naše posljednje jesensko gostovanje – požalio se Zebić na situaciju na treninzima.




 


Zadru odgovaraju Vinkovci


Tradicija je na strani Zadra kad se radi o gostovanjima pored Bosuta. Od 1992. do 2008. Zadrani su gostovali ukupno 12 puta u Vinkovcima i pritom ostvarili čak pet pobjeda uz pet neodlučenih ishoda te tek dva poraza. Prema tome tradicija govori da Zebićeva družina nije mogla odabrati bolje mjesto za pokušaj anuliranja crne serije od šest uzastopnih gostujućih poraza.
Od tri zadarska prvoligaša u momčadskim sportovima (NK Zadar, KK Zadar, KK Borik-Puntamika) od početka sezone muku muče s gostujućim uspjesima. Da nije bilo povijesne pobjede nogometaša nad Hajdukom u kolovozu rubrika gostujuće pobjede bi ostala sablasno prazna. Tko će prije do tog gostujućeg skalpa je pitanje mnogih zaljubljenika u sport našega grada. Zebić, Sagadin ili Plantak. Tko će prvi skršiti tu neugodnu tradiciju koja se nadvila nad te zadarske sportske kolektive. Zebić i Plantak imaju priliku već danas u Slavoniji, dok će Sagadin morati pričekati drugi tjedan gdje ih čekaju litavski Šiauliai i Budućnost.