Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

7 C°

Tko će skuhati najbolju ćućku?

Autor: Jelica Farkaš

27.11.2009. 23:00
Tko će skuhati najbolju ćućku?


Danas će u Biogradu u kuharskom umijeću kuhanja ćućke, odnosno graha, snage odmjeriti novinarske ekipe uz Hrvatske i susjednih zemalja. Među prijavljenima su aktualni prvaci Hrvatske u kuhanju lovačkog gulaša u kotliću za novinare Radija Krugoval- 93,1 iz Garešnice, a također i druga ekipa koje su se već višestruko iskušale u pripremanju raznih specijaliteta u kotliću. Tako je primjerice ekipa Radio Stubice europski pobjednik 2006. i 2008. te prvak Hrvatske 2007. godine. Tu je zatim riječka ekipa Večernjeg lista, prvak Hrvatske 2003. godine te HRT ekipa hrvatskog radija koji su se također okitili prvim mjestom i to na 4. kupu Hrvatske u kuhanju ribljeg paprikaša 2008. godine.
Ništa manje nisu opasni ni konkurenti iz RTRS iz Banja Luke, koji su prvaci Bosne i Herecegovine, ali i viceprvaci Europe u proteklih nekoliko godina, zatim krapinsko predstavništvo HTV-a, ali i domaće snage predvođene biogradskim BnM radiom.
Bit će zanimljivo vidjeti kako će se svi snaći u pripremanju ćućke. Natjecatelji će, kako su nam kazali organizatori ovog događanja, Marina Bolanča i Božidar Rebić, biti podijeljeni u dvije skupine, plavu i zelenu, dok će samo pripremanje jela trjati do 13 sati, kada će prosudbeno povjerenstvo odlučiti o pobjedniku. Nagrada pobjedniku je pehar u obliku barke ukrašen školjkama, koji simbolizira ambijent i mjesto održavanja samog događanja.