Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Nije nula, ali ponovno nije dobro

27.11.2011. 23:00
Nije nula, ali ponovno nije dobro


Teško da je igračima Zadra i danas jasno kako su 21:18 u četvrtom setu uspjeli pretvoriti u 21:25. Serija 7:0 Daruvara u tom periodu odlučila je utakmicu, premda je Zadar priliku za pobjedu mogao iskoristi i u petom setu. Međutim, takav gubitak četvrtog seta, u kojem su domaći veći dio bili u vodstvu, doveo je do potpunog psihološkog kraha momčadi s Višnjika u posljednjem setu. Sumnjamo da je bilo tko u dvorani ostao time previše iznenađen. Konačno, Zadar je propustio još jednu veliku priliku za pobjedu, Daruvar se u jednom trenutku doimao otpisanim, a tri boda Zadra vrlo realnim. Na kraju je ispalo vrlo loše za Zadrane, kojima jedina utjeha može biti to da su nakon mjesec i pol dana osvojili bod. Koliko velik nismo baš sigurni jer Daruvar sigurno nije u prvom redu hrvatske klupske odbojke.
Prvi set Zadar je sjajno počeo, poveo 4:0 i praktički do kraja pogodio sve što je trebalo pogoditi. Kao i u domaćim utakmicama protiv Šibenika i Centrometala bio je to početak koji je obećavao lijepu zadarsku večer (Šibenik je to na kraju i bio, ali Centrometal nije). Na to se nadovezao i drugi set u kojem je Zadar, kako se približavala završnica seta, igrao sve bolje. Bio je to period vrlo dobrih rješenja Filipa Šestana, nešto skromnijeg učinka Antonija Suraća, kojeg su Daruvarčani počeli kvalitetno blokirati, ali i dovoljno dobre izvedbe ostatka momčadi koja je imala kapitalnih 2:0 u setovima. Pri tome treba reći da je veliki zadarski saveznik u prva dva seta bio i – strop. Naime, gostima je trebalo neko vrijeme za privikavanje na visinu stropa koji je očito na Višnjiku za njih bio prenizak pa su samo u drugom setu četiri lopte poslali ravno u strop. Dvije su bile u presudnim trenucima, za 23:19 i 24:19. Tako je strop “izborio” set lopte domaćima.
Treći set donio je početak kraja nadahnute igre domaćih. Blok više nije bio tako pokretljiv i svrsishodan, Suraća su i dalje dobro zatvarali, a pojavio se i problem sa servisom te još više s prijemom na kojem su se Beliću dogodile dvije vezane pogreške. Zbog toga ga je nakratko zamijenio Domagoj Burčul. Nakon 11:10 Zadra gosti izjednačuju i prelaze u vodstvo koje do kraja nisu ispuštali. Mala nada pojavila se kod 21:23, ali Daruvar priliku za 2:1 nije propustio. U spomenutom četvrtom setu činilo se da su domaći ponovno na dobrom putu kada se odjednom razigrao Robert Celan, kapetan gostiju, za kojeg domaći nisu imali odgovor. Celanove “bombe” vukle su i na kraju odvukle Daruvar u peti set. Tamo prave šanse, očekivano, za Zadar više nije bilo.


ZADAR – DARUVAR 2:3


(25:17, 25:20, 21:25, 21:25, 10:15)
ZADAR – Dvorana 1 ŠC Višnjik. Gledatelja: 100. Suci: Babić i Adamek (Zagreb).
ZADAR: Viduka, Škara, Frleta, Surać, Barić, Bakale, Mandić, Šestan, T. Burčul, Karamarko, Belić, D. Burčul. Trener: Marin Masnić.
DARUVAR: Kepčija, Karapandža, Salopek, Strahinja, Celan, Petrović, Kurtović, Rendić. Trener: Emir Sulik.




Masnić: Strah od pobjede


Marin Masnić, trener Zadra:
– Šteta zbog gubitka domaćih bodova. Neiskustvo, pa i strah od pobjede te naših nekoliko pogrešaka u trećem i četvrtom setu odlučili su utakmicu. Bez obzira na poraz vidim pomak u atmosferi u momčadi, uspjeli smo povezati klupu i parket i u tom dijelu ovo nam može biti putokaz za sljedeće utakmice.
Emir Sulik, trener Daruvara:
– Problem nam je bio kasnije uključivanje u utakmicu, no s obzirom na to da smo na kraju pobijedili i osvojili dva boda moramo biti zadovoljni. Zadar je pružio dobar otpor s kojim su nas iznenadili u prvom dijelu utakmice.


PRVA A HOL


Rezultati 8. kola: Zadar – Daruvar 2:3, Karlovac – Sisak 2:3, Opatija – Zagreb 3:0, Rijeka – Vukovar 3:1, Varaždin Volley – Mursa Pan 0:3, Split – Šibenik, Rovinj – Centrometal (odgođeno).
Mursa P  21, Rijeka 18, Sisak 16, Rovinj, Opatija 15, Centrometal 12, Zagreb 11, Vukovar 10, Daruvar, Karlovac 9, Split 8, Šibenik, Zadar, Varaždin V. 4
U 9. kolu (3./4. prosinca) igraju: Mursa Pan – Zadar, Vukovar – Varaždin Volley, Zagreb – Rijeka, Šibenik – Opatija, Sisak – Split, Centrmetal – Karlovac, Daruvar – Rovinj.