Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Olujić glasovao protiv svog prijedloga

27.11.2011. 23:00
Olujić glasovao protiv svog prijedloga


Županijski vijećnici danas su ekspresno  odradili aktualni sat. Zasluga je to izrečenim više sugestijama nego pitanjima te  preskakanjem konkretnih  odgovora župana Stipe Zrilića. No sve je počelo zahtjevom Dušana Olujića za  promjenom dnevnog reda i  razrješenjem Odbora za statut i imenovanja koji nije po  Olujiću, proveo Ustavni zakon o nacionalnim manjinama a sve u svezi isticanja  znakovlja i zastava nacionalnih manjina. Olujić  je ustvrdio da je odbor to  radio smišljeno i proračunato te je izrazio nezadovoljtvo  što predsjednica skupštine  Irena Devčić nije usklađivala rad odbora. No kad je ova  Olujićev prijedlog stavila na  glasovanje, skupština ga je  jednoglasno odbacila.  Devčić je tad upozorila  Olujića da bi on možda, kao  predlagatelj, glasovao za  svoj prijedlog, ali je ovaj odgovorio:”Sada sam i ja protiv!”
Ljubica Budan iz SDP-a,  ukazala je na rad novog sustava Hitne medicinske pomoći. U njenom Biogradu,  dežurni liječnik istovremeno  obavlja i svoju praksu u ordinaciji te dežura za potrebe  hitne pomoći. Pacijenti, ako  liječnik mora na hitnu intervenciju, znaju čekati i po  dva sata u ordinaciji, opravdano nezadovoljni. Župan  Zrilić rekao je da se sustav  još uhodava i da je u fazi  implementacije. No po Stipi  Zriliću sustav je bolji od starog jer u njemu radi više  ljudi, odobreno je više sredstava i uspostavljena bolja  organizacijska struktura. Na  pomoć starima u Obrovcu,  nezadovoljstvo je izrazio  HSLS-ov vijećnik Marko  Klanac. Klanac je otvoreno  aludirao na posao ispod žita  kojim se koristi obrovački  gradonačelnik pa je zatražio  detaljan financijski izvještaj, na što mu je župan Stipe  Zrilić rekao da ovdje nije  riječ o socijalnoj mjeri, nego  o skrbi iznad standarda, a da  Klanac kao vijećnik ne  može dobiti financijsko izvješće.
Renata Sabljar Dračevac  ponovila je kao se na području Jagodnje Donje ponovno nelegalno iskrcavaju  fekalije. Čak je pred vijećnicima opisala vozilo i pročitala registarsku tablicu vozila  koje to radi, ali je upozorena  od predsjednce skupštine  kako je vrlo opasno igrati se  se s takvim podacima bez  dokaza. Župan Zrilić upozorio je Renatu Sabljar Dračevac da do sljedećeg  puta popravi pitanje tim više  što je rekla da je ukinuta  patronaža u Općini Sali što  po zadarskom županu nije  istina. SDP-ovka je također  upozorena da je zatvaranje  pošte u Žmanu stvar Hrvatskih pošta, a da županija  može samo dati potporu  neukidanju iste. U međuvremenu će podaci do kojih je  došla SDP-ova županijska  predsjednica biti dostavljeni  policiji.
Njezin kolega  Turčinov ponovno je aktualizirao spoj Puta Biliga i Hrvatskog Sabora na kojem se  često događaju prometne  nesreće. Branko Jelenić iz  HSU-a upitao se kakva je  sigurnost građana kad u pojedinim zadarskim kvartovima neodgovorni, pretežito  maloljetnici stvaraju nered,  uništavaju fasade, a kad netko to pokuša spriječiti, biva  žrtva osvetničkog ponašanja. Jelenić je i sam bio  žrtva nasilničkog ponašanja,  ali po županu, zadarska policija izvrsno radi posao iako  je teško osigurati idealno  stanje.
Nakon dobijanja  uporabne dozvole, kaže Stipe Zrilić u odogovor pitanje  svoje stranačke kolegice  Grozdane Perić, stvorili su  se preduvjeti da Kazalište lutaka iskoristi svoje prostore  u komercijalne svrhe, ali prvenstveno za sadržaje u kulturi.