Srijeda, 24. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Vatrogasci dostupni i na broj 193

27.11.2011. 23:00
Vatrogasci dostupni i na broj 193


Vatrogasci Zadarske županije (VOC) izvijestili su da ih od ponedjeljka, 28. studenog, građani osim na broj 93 mogu dobiti i na 193. Uvođenje jedinice ispred broja 93 u skladu je sa zakonima i propisima EU koji ne poznaju dvoznamenkaste pozivne brojeve.
– Važno je naglasiti kako nas građani i dalje mogu dobiti i na broj 93, no svakako je bitno da se naviknu na novi broj, jer će se stari u skorom vremenu ugasiti – kazao je županijski zapovjednik Željko Šoša naglasivši još jednom kako je direktno pozivanje vatrogasaca na broj (1)93 najbrži i najsigurniji način za uspješno odrađenu intervenciju. Šoša je podsjetio kako će i pozivom na broj 112 građani također biti spojeni s vatrogascima no, u tom se slučaju, kaže, gubi dragocjeno vrijeme, a kada je vatra u pitanju, nerijetko su i sekunde izuzetno važne. 
– Građane pozivam da nas u slučaju bilo kakve potrebe za našom intervencijom pozivaju direktno na 193, gdje će razgovarati s onima koji će zadatak i odraditi ili ga najbolje proslijediti onima na terenu – zaključio je Šoša.