Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

5 C°

Ostavka Perislava Zrilića, vraća se Branko Bungur

Autor: Šime Ćurko

27.11.2012. 23:00
Ostavka Perislava Zrilića, vraća se Branko Bungur


Za novog dopredsjednika umjesto Grge Peronje predložen Sandy Merhar


Iz Rukometnog kluba Zadra potvrdili su da se preksinoć sastao Upravni odbor. Klara Magaš, tajnica kluba, rekla je da se okupilo osam od 11 članova UO-a.
– Perislav Zrilić i Grgo Peronja, dosadašnji predsjednik i dopredsjednik kluba, podnijeli su ostavke na svoje dužnosti. Upravni odbor na njihova mjesta predložio je Branka Bungura kao predsjednika i Sandyja Merhara kao dopredsjednika. Hoće li taj prijedlog biti i prihvaćen odlučit će Izborna skupština koje će biti sazvana vrlo brzo. Svakako, do Izborne skupštine bit će na snazi ove odluke Upravnog odbora – rekla je Magaš koja je kao tajnica također članica UO-a.
Iako prijedlog UO-a tek treba potvrditi Skupština teško je očekivati da su moguće bilo kakve promjene. Tako se Branko Bungur na velika vrata vraća u klub u koji je došao u ljeto 2009. i ostao jednu sezonu. Klub je tada u svoje ime dodao naziv Bungurove tvrtke pa je punim imenom bio Zadar Slad Ice cream. Zadar je u sezoni 2009./10. igrao u Prvoj ligi u kojoj je osvojio treće mjesto, s bodom zaostatka iza drugoplasirane Arene i dva boda manje od prvaka Gorice, koja je s Puljanima izborila ulazak u Premijer ligu. Nakon neuspješnog pokušaja ulaska u viši rang Bungur se povukao iz kluba sa svojim sponzorom. Zadar je tako ponovno bio samo Zadar i već sljedeće sezone klub se spustio u Drugu ligu, odnosno treći ligaški rang u Hrvatskoj u kojem je i danas. Sandy Merhar u to je vrijeme uglavnom bio službeni predstavnik kluba na utakmicama, a obavljao je i ostale dužnosti nužne za rad kluba.
Perislav Zrilić bio je predsjednik od 2003. godine, a na toj je dužnosti naslijedio Eduarda Duku. U proteklih devet godina klub iz Mocira ostvario je veliki uspjeh plasmanom u najjači domaći rang 2004. godine, ali su vrlo brzo uslijedile rezultatski teške godine koje traju i danas.