Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

HSP AS dovodi nasljednika Grge Peronje

27.11.2013. 23:00
HSP AS dovodi nasljednika Grge Peronje


Grgo Peronja od danas više neće biti direktor zadarske Odvodnje. Na tom mjestu, nakon današnje skupštine na kojoj je smjena u dnevnom redu, trebao bi ga zamjeniti  Ante Josip Šikić. Sam Peronja nam je potvrdio takav razvoj događaja, najavio da ostaje u Odvonji kao inženjer, a predsjednik županijskog HSP-a Ante Starčevića Rudolf Dvorski potvrdio nam je da je imenovanje Šikića dio koalicijskog sporazuma njegove stranke s HDZ-om. Ova stranka ovakvo provođenje koalicijskog sporazuma smatra da je u smjeru boljeg funkcioniranja ne samo gradske uprave nego i gradskih poduzeća.
Peronjina smjena duže se vrijeme povlači po medijima. U javnosti mu se najviše spočitavala bahatost kojom se obraćao stanovnicima Smiljevca koje je mjesecima gušio nesnosni zadah iz pročišćivača otpadnih voda na potoku Ričina. Istovremeno, smrad je oslabio iz proizaičnog razloga, kad se više na pročišćivaču nisu praznile prikolice sa sadržajem ispumpanim iz septičkih jama. Nadalje, Peronja nije do kraja obavjestio javnost da je prošlogodišnja stanka radovima na ambicioznom programu odvodnje u Zadru bila uzrokovana odbijanjem Hrvatskih voda da istovremeno sufinancira i odvodnju oborinskih voda. Izostanak te informacije posebno je uzburkao vlasnike apartmana u Diklu i Boriku, koji su sezonu dočekali usred zemljanih radova i prašine. No generalno, za Peronju se kaže da je uspješno vodio Odvodnju posebice projekt Kolektor visokih zona Grada Zadra. Sigurno mu pripada i dio zasluge što će Zadar uskoro biti jedini grad na hrvatskoj obali koj će rješiti i posljednje ispuste u more.
Ante Josip Šikić dolazi iz Strukovne škole Vice Vlatkovića gdje je kao diplomirani inženjer strojarstva, predavao grupu strojarskih predmeta. U samoj stranci postoji proturječje je li brat poznatijeg HDZ-ovca i nekadašnjeg državnog tajnika u Ministarstvu kulture Zorana Šikića, uopće član HSP AS-a, ili ga se samo tretira kao stručnu akviziciju. Nije nevažno spomenuti kako Zoran Šikića djeli ured sa predsjednikom zadarskog HSP-a Tomislavom Šarić na Odjelu za ekologiju, agronomiju, akvakulturu i poljodjelstvo Sveučilišta u Zadru.