Utorak, 16. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Zbog ovisnosti o tipkanju život nam prolazi mimo nosa

27.11.2016. 23:00
Zbog ovisnosti o tipkanju život nam prolazi mimo nosa


Svestrana i svenazočna Marijana Perinić, poznata šibensko-zadarska stand up komičarka, spisateljica, imitatorica i voditeljica sa zagrebačkom adresom gostovala je u Gradskoj knjižnici Biograd, gdje je predstavila svoj novi roman “Jesi online”, naravno, s osvrtom na njeno književno stvaralaštvo do sada i druga brojna pitanja vezana uz njeno javno djelovanje.
– “Jesi online” roman je u kojemu autorica na sebi svojstven, brz, duhovit, način ulazi u virtualni prostor napučen humanim namjerama, ljubavlju, srećom, stresom, strahom, smijehom, suzama, povjeravanjem, ali i mračnim tajnama, kazala je moderatorica Jelka Sipina, ravnateljica Gradske knjižnice.
Vrijednost romana “Jesi online” prepoznalo je i Ministarstvo kulture dodjeljujući potporu za poticanje književnog stvaralaštva.
– Nova knjiga napisana je u formatu dopisivanja putem mobilnih aplikacija. Govori o neuobičajenim navikama i lažima, u prostor koji je kulisa njene priče o pet ženskih sudbina, obiteljskim tajnama, pogrešnim odlukama i bolnim istinama, ističe Sipina.
Iako je ovo njeno drugo gostovanje u knjižnici, bila su to dva sata lijepog druženja začinjena smijehom i vedrom atmosferom, kojom je vješto moderirala ravnateljica Sipina.
– Online dopisivanje otelo se kontroli, iako ono bitno treba govoriti uživo. Stoga bi se moderne aplikacije trebale koristiti više za kratkoročne dogovore ili početna upoznavanja, a sve ono bitno ipak treba ostaviti za druženja u četiri oka, kazala je Perinić, čije je otac iz Vrsi, a majka iz Vrpolja kod Šibenika.
Ako je nakon prve dvije objavljene knjige “Gore ne može” i “Šaka suza, vrića smija” bilo onih koji su sumnjali u književničke potencijale svestrane stand-up komičarke, knjigom “Jesi online” Marijane Perinić je potvrdila da je ozbiljna spisateljica.
– Poruka ove zadnje knjige mogla bi se u najkraćim crtama sažeti u nekoliko riječi: “Više gledanja i manje tipkanja”, jer je ovisnost o internetu postala uistinu zabrinjavajuća, a život nam prolazi mimo nosa, poručila je Marijana.