Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

17 C°

Dodijeljene Zlatne kune najboljim zadarskim gospodarstvenicima

28.11.2017. 19:12
Dodijeljene Zlatne kune najboljim zadarskim gospodarstvenicima


Nikada više tvrtki, zaposlenih, ali i ostvarene dobiti u Zadarskoj županiji nije bilo. Oboreni su svi rekordi pa samim time, nikada više razloga za zadovoljstvo, rekao je Dario Jurin, predsjednik Županijske gospodarske komore Zadar u hotelu Kolovare gdje je najuspješnijim trgovačkim društvima za poslovanje u 2016. godini dodijeljena Zlatna plaketa.
Prestižno priznanje Hrvatske gospodarske komore – Županijske komore Zadar – plaketa Zlatna kuna koja se dodjeljuje u tri kategorije – za malo, srednje i veliko trgovačko društvo, dobili su Adria libar d.o.o. Zadar, HSTec Zadar d.d. i, treću godinu za redom, LTH Metalni lijev d.o.o. Benkovac. Dodijeljena su i posebna priznanja za obljetnice uspješnog djelovanja i to tvrtki Maraš d.o.o. iz Vrsi za 30 godina, a Tvornici mreža i ambalaže iz Tkona za 55 godina uspješnog poslovanja i doprinosa gospodarstvu u zajednici. S obzirom da je tvrtka Ilirija d.d. iz Biograda već dobila priznanje za 60 godina poslovanja na Biograd Boat Showu od strane Hrvatske gospodarske komore, ovaj put nije joj ponovno uručivana.
– Pozitivan pokazatelj, uz najveći broj tvrtki ikada, jest i što ih je na području Zadarske županije sve više koje uopće zadovolje zadane kriterije. Ove godine imamo ukupno 276 poduzeća od čega 231 malih, 38 srednjih i sedam velikih, rekao je Jurin izražavajući uvjerenje kako će u nadolazećem razdoblju rezultati biti još i bolji.
Laureatima je čestitao i gradonačelnik Branko Dukić podsjećajući kako je Gradska uprava smanjivala obaveze poduzetništvu u kriznim godinama te da danas potiče njegov razvoj, a čestitkama dobitnicima plakete i nominiranima pridružio se i zadarski župan Božidar Longin. 
U ime svih "zlatnih" tvrtki gostima u dvorani hotela Kolovare obratio se Milivoj Knežević, direktor tvrtke LTH Metalni lijev koja zapošljava oko 500 radnika i u posljednje tri godine bilježi rast od oko 90 posto.
– Predsjednik Županijske gospodarske komore Dario Jurin kazao je kako je iza nas najbolja poslovna godina zabilježena u posljednjih 25 godina, najveći prihodi, najveća dobit, najveći broj zaposlenih. Ja bih još rekao kako to sve vrijedi i za nas u LTH-u Metalnom lijevu s tim da bih dodao kako su ti podaci s današnjim danom već zastarjeli. Mi smo te rezultate s današnjim danom premašili, našu smo ljestvicu podigli i idemo dalje, rekao je Knežević zahvaljujući Gospodarskoj komori na plaketi u svoje, ali i ime nagrađenih kolega gospodarstvenika iz tvrtki Adria Libra i Tvornice mreža i ambalaže.
Na dodjeli nagrada posebno je istaknuta važnost ulaganja u stručne kadrove u budućnosti te povezivanje obrazovnog i akademskog sektora s gospodarskim, kako bi se mladi ljudi školovali i obučili za konkurentne poslove u budućnosti.


Nominirane tvrtke
Uz LTH Metalni lijev u kategoriji velikih tvrtki u užem izboru bile su tvrtke Sonik, Turisthotel, Bakmaz, Ilirija, Tankerska plovidba te Cromaris. U kategoriji srednjih tvrtki uz HSTec d.d. bili su nominirani Bure, Kali tuna, Tankerska NG, Intermod, Pitter putnička agencija, Tvornica mreža i ambalaže, Marina Dalmacija, Sarađen te EZ Engineering. U kategoriji malih tvrtki uz Adriu Libar nominirani su Pag 91., Diklo gradnja, Adria Octopus, Marex Elektrostroj, Spectrum, San-Žak, Miatrade, Kornat Ittica te Krekić Avangard.