Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

14 C°

Božićno veselje posvećeno Matei

27.12.2011. 23:00
Božićno veselje posvećeno Matei


Sav prihod bit će uplaćen za pomoć obitelji šesnaestogodišnje Matee Romić iz Briševa, koja je već godinu dana u komi


Društveni dom u Briševu od otvorenja u mjesecu studenom 2008. godine dosad nikad nije primio više ljudi kao na blagdan Sv. Stjepana. KUD Kanica iz Briševa organizirao je tradicionalni Božićni koncert, ovaj put s humanitarnom namjenom, jer će sav prihod biti uplaćen za pomoć obitelji šesnaestogodišnje Matee Romić iz Briševa koja je već godinu dana u komi, otkad ju je na Jadranskoj magistrali u Murvici oborio automobil.
U nazočnosti načelnika Davora Lončara sa suradnicima, župnika Ivice Jurišića te drugih uvaženih gostiju i uzvanika, koncert je otvorio domaći KUD Kanica. Predvođeni prvim glasovima Ivanom Čirjak i Desom Šestan zajedno s publikom otpjevali su pučku božićnu pjesmu “Radujte se narodi”. Uz osebujnu narodnu nošnju ovog kraja nastavljeno je stupanjem i kolanjem uz cvitaraša Božu Vidakovića.
Nastup bibinjskog pučkog pjesnika Ante Sikirića Krivina, autora mnogih hrvatskih antologijskih pjesama, voditeljica Briševljanka Nikolina Kovačević nije ni trebala najavljivati. Već na spomen njegova imena publika je započela s pljeskom, kao i pri nastupu klape Hrvatske ratne mornarice “Sveti Juraj”. Za svu ljepotu u kojoj su mogli uživati, publika je izvođače nagradila ovacijama i pljeskom, a glasnogovornik klape Marko Bralić ovom je prilikom toplo zahvalio KUD-u Kanica, Briševljanima i žiteljima okolnih naselja.
Vatreno je bilo tijekom scenskog nastupa osamnaestogodišnje Angele Katalinić, koja je slavu Briševa pronijela na ovogodišnjem tv-showu Supertalent. Izvedbom operne arije i fascinantnim glasom publiku je digla na noge.
Vjerni čuvari kulturne baštine otoka Paga, KUD Družina, u paškoj narodnoj nošnji izveli su Paški tanac, plesni prikaz iz 19. stoljeća, a kraj je opet pripao mornarima iz Sv. Juraja, koji su otpjevali obrade nekoliko popularnih melodija.


 PRIKUPLJENO 11.500 KUNA




KUD Kanica iz Briševa zahvaljuje svima za pomoći oko organizacije “Božićnog koncerta” koji je imao humanitarnu notu za prikupljanje sredstava za liječenje Matee Romić. Zahvaljuju i sponzorima: Općini Poličnik, tvrtkama Dobra vina d.o.o. – Zagreb, Knežević d.o.o. – Poličnik, Prušutoreznici Mare – Zadar, Mili Jurlini, Dariji i Stipi Kataliniću, Lovačkoj udruzi Kuna – Poličnik, Marini Šestan, Zdravku Šestanu. Na koncertu je prikupljeno 11.500,00 kuna, a KUD Kanica je uplatio svojih 2.000,00 kuna na žiro-račun za pomoć u liječenju Matee Romić.