Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

18 C°

Mihatov s “Noinom arkom” osvojio žiri u Pekingu

27.12.2011. 23:00
Mihatov s “Noinom arkom” osvojio žiri u Pekingu


Na drugom međunarodnom bienalu ilustracija, održanom u listopadu u Pekingu u Kini, Mojmir Mihatov, poznati zadarski karikaturist, osvojio je dvije nagrade. U konkurenciji šest tisuća radova, na temu “Noina arka” Mihatov je dobio posebnu nagradu žirija, a na slobodnu temu počasnu nagradu.
– Riječ je o velikoj manifestaciji, na prvom bienalu sudjelovalo je desetak tisuća radova, sada je bilo više od šest tisuća, riječ je doista o velikoj konkurenciji. Naravno da sam zadovoljan, neki put se razočaraš, a nekad, kao sad, jednostavno ostaneš bez riječi, prenio nam je svoje dojmove Mihatov. Za svaku temu poslao je po tri rada. Uz ove nagrade ide i novčani iznos, no Mihatov još uvijek ne zna o kojem je iznosu riječ. Ipak, novac nije presudan u prijavljivanju na natjecanja.
– Ne, ne šaljem na sve. Gledam gdje su kvalitetnija natjecanja, gdje je konkurencija jača. Ako mi tema odgovara, onda šaljem, kaže Mihatov.
Rad na slobodnu temu objavljen je u Zadarskom listu, u rubrici Krše. Upravo s radovima iz Krše Mojmir se sprema za natjecanje u Portugalu, u Lisabonu, a posta će četiri, pet radova.
– Prošle godine sam također bio poslao i ušao sam u katalog, što je samo po sebi već velika stvar. Naime, riječ je o međunarodnom žiriju, gdje su zastupljeni i karikaturisti, ali i slikari, i nikad ne znaš što netko preferira. tako da je sam ulazak u katalog već uspjeh, a da ne govorim o tome kako je grand prix 20.000 eura.