Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Četvorica maloljetnika izradili i aktivirali “eksplozivne boce”

Autor: Suzana Bandić

28.01.2010. 23:00
Četvorica maloljetnika izradili i aktivirali “eksplozivne boce”


Jedna je boca eksplodirala u praznom hodniku doma, a druga u ruci noćnog čuvara Marka Š. koji ju je pokupio s poda prizemlja zgrade


Četvorica korisnika Srednjoškolskog đačkog doma na Relji, u dobi od 16 i 17 godina, u četvrtak su navečer kratili vrijeme izrađujući improvizirane eksplozivne naprave. Dojavu o njihovoj opasnoj zabavi zadarska je policija zaprimila tek u petak ujutro, nakon čega su policajci pokrenuli istragu u domu.
Kako su izvjestili iz PU zadarske, mladići su prema prethodnom dogovoru od plastičnih boca, aluminijske folije i klorovodične kiseline napravili dvije eksplozivne naprave. Njih su potom između 22 i 22.45 sati u dva navrata bacili na hodnik doma. Prva je boca eksplodirala u praznom hodniku, a druga u ruci 33-godišnjeg noćnog čuvara Marka Šarunića koji ju je pokupio s poda prizemlja zgrade gdje su je mladići bacili.
Čuvar je tom prilikom, srećom, tek lakše ozlijeđen.
Naime, njemu je kiselina iz boce okrznula oko, no liječnici su ga nakon pregleda pustili kući.
Protiv četvorice maloljetnika zadarska policija je podnijela kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu za mladež zbog prekršaja okarakteriziranog kao dovođenje u opasnost života i imovine općeopasnom radnjom. Hoće li uprava doma sankcionirati mladiće zbog njihova opasnog i nepromišljenog nestašluka, jučer nismo od nadležnih uspjeli doznati.