Četvrtak, 28. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

16 C°

Hrvoje Đakić odležao u pritvoru osam dana

Autor: Suzana Bandić

28.01.2010. 23:00
Hrvoje Đakić odležao u pritvoru osam dana

Foto: Filip BRALA



Đakiću je zbog mogućnosti utjecaja na svjedoke istražni sudac nakon saslušanja odredio pritvor u trajanju do mjesec dana


Hrvoje Đakić (23) iz Pitomače, inače sin Josipa Đakića, saborskog zastupnika HDZ-a i šefa HVIDRA-e, nakon svega osam dana pušten je iz zadarskog pritvora u kojem je bio zbog pokušaja ubojstva 31-godišnjeg Zadranina Predraga Vukčevića u Preku na otoku Ugljanu. Optužnica protiv njega još uvijek nije podignuta jer je, kako saznajemo, njegov “slučaj” još uvijek u istrazi.
Protiv mladog Đakića, koji je i prije ovog incidenta imao problema sa zakonom, zadarska je policija podigla kaznenu prijavu nakon što je utvrđeno da se on svojim automobilom “renault kangoo” u pretprošlu nedjelju ujutro, oko 5.30 sati, kod trajektnog pristaništa u Preku namjerno zaletio na Vukčevića i pri tom ga lakše ozlijedio.
Đakić i Vukčević susreli su se sat ranije ispred jednog disko kluba u mjestu Ugljan gdje se Vukčević umiješao u svađu između njega i dvojice mladića iz mjesta Lukoran u dobi od 18 i 22 godine, a navodno zbog njegova naglaska. On mu intervenciju “gadno” zamjerio pa ga je slijedio sve do trajektnog pristaništa u Preku. Tamo se u zamračenom dijelu parkirao na svega nekoliko metara od Vukčevićeva automobila i čekao povoljnu priliku za napad, a kad su Vukčević i njegov prijatelj, koji je tu večer bio s njim, izišli iz automobila, naglo je startao i oborio ga na asfalt. Od težeg stradavanja spasio ga je prijatelj, inače izbacivač u ugljanskom disko klubu, razbivši kamenom staklo na vratima Đakićeva automobila. Nakon što mu se staklo rasprslo, Đakić se dao u bijeg. Vukčević je kolima Hitne pomoći prevezen na Odjel kirurgije Opće bolnice u Zadru odakle je potom, sa sedam šavova na glavi, otpušten na kućnu njegu. Svega 15-ak minuta nakon incidenta policajci su mladog Đakića uhitili i u lisičinama prepratili u policijsku postaju u Zadru gdje je protiv njega, nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, podignuta kaznena prijava zbog pokušaja ubojstva. Podvrgnut je i alkotestiranju kojim je utvrđeno da je bio pod utjecajem od 1,28 promila alkohola. Pred istražnim sucem Borisom Babićem on se branio šutnjom, a za svoju je obranu angažirao dva odvjetnička ureda; Pavlović i Kotlar i partneri. Sudac Babić mu je tada odredio pritvor u trajanju do mjesec dana zbog mogućnosti od utjecaja na svjedoke.