Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

4 C°

Kako bez centara?

28.01.2011. 23:00
Kako bez centara?


Trogir nam već sezonama koncepcijski ne leži – upozorava Neven Plantak


Košarkaši Borik-Puntamike ulaze u posljednjih šest kola regularnog dijela s domaćom utakmicom protiv Trogira. S početkom u 18 sati u dvorani Jazine igrači Nevena Plantaka će tražiti svoju osmu ovosezonsku pobjedu s kojom bi mogli riješiti velik dio tereta koji ih očekuje poslije 18 odigranih kola kad se liga dijeli na dva dijela, Ligu za prvaka i Ligu za ostanak. Protivnik Puntamičana stanovnik je dna ljestvice s tek četiri uspjeha u 12 kola i bori se za goli prvoligaški život. Stoga bi oni malo slabije upućeni na kladionici stavili čistu “jedinicu” na “zelene”, s čime se prvi ne bi složio trener Neven Plantak koji u Trogiranima prepoznaje tradicionalno neugodnog protivnika.
– Trogir nam već sezonama koncepcijski ne leži. Iako su malo oslabljeni u odnosu na prvi dio sezone, sa osam igrača koje uglavnom koriste kroz svaku utakmicu iznimno su opasni. Istaknuo bih u njihovu sastavu njihovu visinu kao najveću prednost. Naime, imaju čak tri igrača iznad 208 cm i tu vidim za nas potencijalno velike probleme – napominje Plantak kojemu visina Trogirana predstavlja još veći probleme kad se podsjeti male bolnice u njegovoj svlačionici. I svi su ti ozlijeđeni “kao za pegulu” na centarskim pozicijama.
– Problem s ozljedama i bolešću prati nas praktički cijelu sezonu. Nikako da uspijemo biti kompletni, a to nam je pogotovo nužno sada kad se lomi prvenstvo. Protiv Trogira ćemo se izgleda morati boriti hendikepirani na centarskim pozicijama. Šarlija je u gripi, Čakarun je na treningu izvrnuo skočni zglob, dok je Troskot od početka sezone izvan kombinacija za utakmicu. Kako ćemo se uspjeti suprotstaviti toj visokoj liniji Trogirana, koju predvode Diminić i Vladović, još mi je nepoznanica. Ostali smo od visokih igrača samo sa Škifićem i poluzaliječenim Ružićem te ćemo morati imati puno energije, volje i smjelosti kako bismo ovu utakmicu priveli kraju s pobjedom.
Pobjeda nad Trogirom je od izuzetne važnosti za konačni plasmana.
– Trebaju nam dva boda protiv Trogira i u smislu borbe za Ligu za prvaka, a još su nam potrebniji ako završimo u Ligi za ostanak. Onda bi nam se bodovi prenijeli u tu ligu i automatski bismo ostavili Trogir na velikom odstojanju. Morat ćemo stisnuti zube i pokušati s ovim zdravim igračima probati to i ostvariti. Zadatak je postaviti se agresivno, ubrzati igru i ne dopustiti protivniku da ostvari svoju unutarnju igru. Također velika opasnost nam prijeti od njihova beka šutera Luke Žitka koji nam je napunio koš u prvoj utakmici u Trogiru. Očekujem tešku utakmicu u kojoj ćemo morati pokazati veliku snagu karaktera – zaključio je Plantak.
A-1 liga košarkaša, 13. kolo: Borik-Puntamika – Trogir (subota, 18 sati), Dubrava – Split, Svjetlost – Zabok, VROS Darda – Alkar, Kvarner 2010 – Dubrovnik.