Petak, 29. ožujka 2024

Weather icon

Vrijeme danas

20 C°

Djeca Premude dobila igralište

Autor: Ante Vidović

28.01.2013. 23:00
Djeca Premude dobila igralište


Novac za financiranje projekta pronašao je Deroko, prijavivši na natječaj splitske Udruge Kajo Dadić projekt uređenja školskog dvorišta, a za koš su dobili pomoć Grada Zadra


Otok Premuda dobio je novo dječje i košarkaško igralište. Inicijativu za njihovo uređenje i izgradnju pokrenuo je Mjesno odbor na čelu s predsjednikom Milivojem Derokom, a radove su proveli sami mještani i članovi otočnog DVD-a. Novac za financiranje projekta pronašao je Deroko prijavivši na natječaj splitske Udruge Kajo Dadić projekt uređenja školskog dvorišta, a za koš su dobili pomoć Grada Zadra.
– Djeca Premude su dobila novo dječje igralište. U ovom projektu nam se pridružio i Grad Zadar koji nam je dao koševe i konstrukciju, kaže Deroko.
Udruga Kajo Dadić za projekt uređenja školskog igrališta na Premudi odobrila je 10.800 kuna u prošloj godini. Također odobrila je sredstva za još nekoliko projekata na području Zadarske županije koje su nominirali mjesni odbori.
Mjesni odbor Tinj dobio je 13.000 kuna za projekt “Očistimo svoje selo”, Mjesni odbor Silba 12.820 kuna za projekt “Naše more – naša briga”, MO Banj 12.996 kuna za projekt “Svi za djecu” i Lokalna akcijska grupa Laura iz Biograda na Moru dobila je 13.000 kuna za projekt “Uredimo zajedno”.