Petak, 26. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

13 C°

Zadrani odlični u dresu zagrebačkih klubova

Autor: Šime Ćurko

28.01.2013. 23:00
Zadrani odlični u dresu zagrebačkih klubova

Foto: Sebastian GOVORČIN



Paola Borović (Dinamo Zrinjevac) u troskoku je postavila novi juniorski rekord (12,83 m)


Otvoreno prvenstvo Zagreba, kojim tradicionalno započinje dvoranska atletska sezona, i ove se godine održalo u organizaciji Zagrebačkog atletskog saveza. Na natjecanju su vrlo uspješne premijerne nastupe u dresu Dinamo Zrinjevca imali donedavni članovi zadarskih atletskih klubova. Tako je Paola Borović u troskoku postavila novi juniorski rekord (12,83), što je za 11 cm bolji rezultat od prethodnog rekorda koji je također držala zadarska skakačica. Borović je slavila ispred klupskih kolegica Sonje Krnjete (12,69) i Marije Babić (12,51). U skoku u dalj Borović je bila šesta (5,75). Borović je aktualna hrvatska rekorderka na otvorenom kod mlađih juniorki u skoku u dalj i troskoku, kod kadetkinja drži rekorde u skoku u dalj i šestoboju, dok kod mlađih kadetkinja ima najbolji rezultat u skoku u dalj. Kad je riječ o dvoranskim natjecanjima Borović je rekorderka u troskoku (mlađe juniorke) te u skoku u dalj (kadetkinje).
Lucija Zubčić, koja je također AŠK Zadar ove zime zamijenila Dinamom Zrinjevcem, u skoku u vis osvojila je drugo mjesto (1,78). Odlična je u ovoj disciplini bila Ana Šimić (Zagreb-Ulix) koja je osvojila prvo mjesto (188).
U muškoj konkurenciji treba spomenuti Zadranina Dina Pervana, također člana Dinamo Zrinjevca, pobjednika u skoku u dalj sa 7,65 m. Pervan je u muškoj konkurenciji po bodovnim tablicama IAAF-a imao najbolji rezultat prvenstva (1052 boda). Marko Pestić (Mladost, Zagreb), bio je sedmi u skoku dalj (6,82). Filip Babić, lani član Olimpyionika, koji sada nosi dres Dinamo Zrinjevca, bio je najbolji na 60 m prepone (9,24), disciplini u kojoj mu je jedini konkurent bio Luka Holjevac (9,41).
Raduje i povratak na stazu Maje Golub Fijačko nakon teške bolesti, koja je u utrci na 60 m bila druga u vremenu 7,70.