Četvrtak, 18. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

15 C°

Dvorski: Ako se ne vidi da je ovo bio nepravedan natječaj, onda smo svi slijepi

28.01.2014. 23:00
Dvorski: Ako se ne vidi da je ovo bio nepravedan natječaj, onda smo svi slijepi


Diplomirani pravnik Krešimir Laštro novi je pročelnik Upravnog odjela za more i turizam Zadarske županije. Laštro je uz sedam godina radnog iskustva, do sad radio kao savjetnik za lokalnu i državnu upravu u Gradu Ninu te je izbaran na javnom natječaju između 18 kandidata.
Međutim, zadarski župan Stipe Zrilić na današnjem kolegiju župana, nije dopustio svom zamjeniku iz HSP-a Ante Starčevića Rudolfu Dvorskom da komentira izbor komisije jer se radi o javnom natječaju, a ne, po županu, o stranačkim stvarima. Dvorski je ipak uspio čestitati Laštri na izboru, navodeći kako je stav njegove stranke da budu izabrani najbolji. Zamjerio je županijskim službama da su informacije o natječaju prije dobivali novinari nego on, čime je član njegove stranke Vedran Zrilić, došao u apsolutno nepovoljan položaj.
I nakon kolegija župana Dvorski je izašao pred novinare potuživši se kako izbor novog pročelnika nije bio fer. Po njemu, netko je iz Županije odao novinarima da je podneseno 18 zamolbi, ali je samo kandidatura Vedrana Zrilića imenom i prezimenom objavljena.
– Kao dopredsjednik HSP-a Ante Starčević ne mogu dopustiti da se diskvalificiraju kandidati samo zbog toga što su članovi naše stranke.  Ovo je javni natječaj i po meni je trebao pobijediti najbolji, ali u pravdenoj borbi.
– Ako se ne vidi da je ovo bio nepravedan natječaj, onda smo svi slijepi.
Izborom novog pročelnika, nakon 16 godina u mirovinu odlazi dosadašnji, Jerolim Uroda kojem je zadarski župan javno zahvalio na svemu što je učinio za Zadarsku županiju.