Petak, 19. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

12 C°

Humanitarni maskenbal Rotaryja za Svjetlo i Udrugu za Down sindrom

29.01.2018. 12:06
Humanitarni maskenbal Rotaryja za Svjetlo i Udrugu za Down sindrom


Rotary klub Zadar poziva Zadrane na humanitarni maskenbal 10. veljače u Ilirijinom Arsenalu. Sredstva će se prikupljati za udrugu Svjetlo i Udrugu za Down sindrom Zadarske županije. Nastupaju Zaratino bend i DJ Domagoj. U ime organizacijskog odbora s pojedinostima događanja okupljene su upoznali dr. Nikolina Basioli, oftalmologica i dr. dentalne medicine Damir Dekorti, članovi Rotaryja.
U kratkim crtama njih su dvoje predstavili zadarski Rotary klub, izdvojivši brojne humanitarne projekte u kojima su sudjelovali prikupljajući sredstva za medicinsku opremu Opće bolnice Zadar, za Glazbenu školu Blagoje Bersa, za Benediktinski samostan, za darovite studente… za razne udruge, institucije i pojedince kojima je pomoć bila potrebna.
Dekorti je, između ostalog, izdvojio i jedan od aktualnih projekata Rotaryja usmjeren na prikupljanje sredstava za smještaj štićenika domova za djecu koja nakon završene srednje škole nemaju gdje.
Sredstva će se tijekom organizacije maskenbala prikupljati od ulaznica koje iznose 130 kuna (uključeno i jelo) te putem lutrije.
U ime udruga za koje će rotarijanci i svi ljudi plemenita srca koji se odazovu na akciju prikupljati sredstva okupljenima su se obratile Iva Župan i Lepa Filipi iz Svjetla te Klaudija Milin iz Udruge za Down sindrom Zadarske županije.
– U okviru naše udruge skrbimo o ljudima s mentalnom retardacijom, konkretno u našem klubu Tim svakodnevno brinemo o tridesetak korisnika koje vodimo u kino, na izlete, organiziramo razne radionice… Radimo u dvije smjene i problemi s kojima se susrećemo su brojni, a jedan je svakako prostor koji je mali i stoga apeliramo na sve ljude koji nam mogu pomoći da nam pomognu, pozvala je javno Župan.
Složila se i Filipi koja je dodala kako nastoje pomoći svima posebice s ljudima koji nisu dio sustava i o kojima brinu samo njihovi roditelji ili staratelji.
Ove udruge do sredstava dolaze na razne načine, od pomoći Grada, Županije, Ministarstva pa preko raznih natječaja do humanitarnih akcija i donacija no, kako su istakle sve tri predstavnice udruga to nije lako, pogotovo danas kada je udruga puno pa se treba izboriti za sredstva.