Četvrtak, 25. travnja 2024

Weather icon

Vrijeme danas

8 C°

Ništa od kvalifikacija za Premijer ligu

Autor: Šime Ćurko

28.03.2009. 23:00
Ništa od kvalifikacija za Premijer ligu

Foto: Ivan JAMIČIĆ



Ako ništa drugo, Zadrani nakon Solina znaju da se u preostalih pet utakmica mogu posvetiti pripremama za sljedeću sezonu. Drugo mjesto koje se više pokazalo kao iluzija negoli kao realna opcija, poslije poraza u Solinu za Zadar je uhvatljivo tek teoretski, a teorija je često puta, nešto što nema puno veze s praksom. U praksi momčad iz Mocira drži sredinu ljestvice u sezoni u kojoj je dugo živjela nada da se može i do kvalifikacija za Premijer ligu. Ista ta praksa reći će da je momčad u posljednjih sedam utakmica izgubila čak pet (Đakovo, Buzet, Gorica, Županja, Solin), svih pet na gostovanju, ne može računati na ništa ozbiljnije. Kao i na nekim prethodnim gostovanjima Zadar u Solinu nije bio loš u prvom poluvremenu, iako su Solinjani stalno vodili momčad Roka Paleke, nije im dopuštala odvajanje na veći zaostatak od tri gola. Mogao je Zadar i minimalno voditi da domaćini nisu izjednačili u posljednjoj sekundi i to pogotkom izravno ubacivanjem lopte iz outa. Solin je stalno vodio i u drugom poluvremenu da bi Zadar posljednji put zaprijetio kod 27:26. U tom trenutku Zadar je imao i igrača više, ali brzopletost u napadu koštala ih je izjednačenja, a pokazalo se kasnije i bod(ova). Uopće, s toliko pogrešaka u napadu u kojem je Zadar imao previše olako potrošenih lopti više se nije ni moglo očekivati protiv vrlo dobrih domaćina koji se s nova dva boda i dalje nadaju drugom mjestu i kvalifikacijama za Premijer ligu. Zadru za takvo što ipak nedostaje kvaliteta koja podrazumijevaća veću širinu igračkog kadra od kojeg se može očekivati preuzimanje odgovornosti.
Rezultati 17. kola: Solin – Zadar Gortan 29:26, Prelog – Županja 25:33, Slatina – Buzet 29:36, Trogir – Đakovo 26:22, Arena Jadrograd – Gorica 35:28, Kaštela Adriachem – Crikvenica (sinoć).
Redoslijed: Buzet 30, Crikvenica (-1) 21, Solin 21, Arena Jadrograd 20, Županja 18, Zadar Gortan 17, Gorica 16, Đakovo 16, Kaštela Adriachem (-1) 15, Prelog 10 (-1), Trogir 9, Slatina 8 bodova.


 SOLIN – ZADAR GORTAN 29:26


SOLIN – GSD Bilankuša. Gledatelja.  200. Suci: Klapež, Pervan (oba Trilj).
SOLIN: Matešković, Maleš 2 (1),  Bizov 3, Ćićerić, Radnić 3, Šimović 8  (3), Fantić, Smoljo, Jajić 6, B. Bosnić 3,  Pavić, Ž. Bosnić, Vrgoč 4.
ZADAR GORTAN: Meštrić, Čulina,  Žeravica 7, Buovac 6 (2), Franković,  Merhar 4, Samaržija 4, Peša 3 (2),  Šimičević, Brkljača 1, Mijolović 1,  Vučetić, Torbarina, Cota. Trener: Roko  Paleka.
Sedmerci: Solin 4 (5); Zadar Gortan  4 (5).
Isključenja: Solin 12 minuta; Zadar  Gortan 8 minuta.




 MERHAR U KADETSKOJ REPREZENTACIJI


Nakon nekoliko godina Zadar ponovno  ima hrvatskog reprezentativca. Natko Merhar (1991.) ušao je u uži izbor od 20 igrača  koji konkuriraju za nastup kadetske reprezentacije na Svjetskom prvenstvu u Tunisu.  Od 7. travnja Merhar će biti s reprezentacijom na pripremama u Dugom Selu.